Ny (midlertidig) sjef i Danske Bank

Liselotte Sabroe

Danske Banks styre har i dag utnevnt Jesper Nielsen som midlertidig administrerende direktør frem til banken har funnet en person til å erstattet Thomas F. Borgen.Jesper Nielsen vil fortsette i sin jobb som bankdirektør i Danmark (Head of Banking DK). Han skal Ikke være en kandidat til den faste konsernsjefens stilling. 18. september ble det kjent at Borgen trekker seg som adm. direktør i Danske Bank.- Det er klart at Danske Bank ikke har levd opp til sitt ansvar i forhold til mulig hvitvasking av penger i Estland. Jeg beklager dette dypt. Selv om undersøkelsen utført av det eksterne advokatfirmaet konkluderer med at jeg har levd opp til mine juridiske forpliktelser, tror jeg at det er best for alle parter at jeg sier opp, sa Borgen i en melding.Les også: Hvitvasking, milliard-donasjon og resultatvarsel