Nyhet ga kursrally - sterke lakseaksjer spås videre opp

Oslo Børs steg kraftig mandag. Oppgraderinger løftet flere aksjer, mens meglerhus er bull på hel sektor. 

Mandag ble en sterk dag på Oslo Børs.Hovedindeksen endte til slutt opp 1,50 prosent, og står ved stengetid i 875,78.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4.674 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen er ned 0,48 prosent til 77,29 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,49 prosent til 67,14 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 76,51 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisen har dermed steget over helgen, men faller noe tilbake mandag.De viktigste globale børsene hadde svak utvikling forrige uke, og sentimentet blant investorer forblir ifølge TDN Direkt forsiktig.- Kaldere økonomiske forhold og symptomer på svakere internasjonal handel har forverret "bearish"-forholdene, samtidig som vekstutsiktene ser svake ut, sier Benjamin Lu i Phillips Futures til Reuters, ifølge nyhetsbyrået.Baker Hughes riggtelling for Nord-Amerika viste at det var 1.268 rigger i operasjon  per 26. oktober. Det er en økning på ti stykker den siste uken. Oljeaksjer Equinor og partnerne ENI og Petoro melder mandag at de har boret og funnet olje på Johan Castberg-feltet . - Dette er et viktig funn. Det bidrar til å avklare ressursgrunnlaget for Johan Castberg-feltet som nå er under utbygging. Å sikre ressurser nær infrastruktur er en viktig del av Equinors ambisjon og strategi på norsk sokkel, sier Nick Ashton, senior visepresident i Equinor. Equinor steg 1,37 prosent til 215,20 kroner. Blant de andre oljeselskapene klatret 4,16 prosent til 15,39 kroner etter kjøpsbanbefaling, mens Aker BP derimot er ned 2,67 prosent 269,40 kroner etter at Bank of America Merrill Lynch har nedgradert aksjen. Ny avtaleLavo.tv har signert en avtale med Adform  som partner for selskapets kommersielle program.Nyheten sendte den Merkur Market-noterte aksjen opp 10,53 prosent til 42 øre. Meglerhus løfter aksje Kepler Cheuvreux oppgraderer anbefalingen på BW Offshore-aksjen fra hold til kjøp , opplyses det i en melding.Meglerhuset fastholder sitt kursmål på 68 kroner.Aksjen løftet aksjen 6,59 prosent til 53,40 kroner. «Aksjen er ned 16 prosent siden vår nedgradering og 25 prosent siden toppen i september, med caset fortsatt intakt. Vi ser fortsatt solid nedgiring som nøkkelkarakteristikken for BWO, og med flere triggere de neste 6-9 månedene tror vi det igjen er en god mulighet til å hoppe på historien med imponerende kontantstrøm», skriver Kepler Cheuvreux.LaksefestPareto Securities jekker opp sine estimater for lakseprisene i 2018-20 til 61-63 kroner kiloe n, går det ifølge TDN Direkt frem av en sektorrapport mandag.For 2021-22 ventes snittprisen til 64 kroner kiloen.Pareto venter ifølge TDN Direkt også et «prisrally» før jul, og estimerer laksepriser på i snitt 61,50 kroner kiloen i 4. kvartal.Som en følge oppgraderes Bakkafrost fra selg til kjøp, Austevoll Seafood, Marine Harvest og Norway Royal Salmon fra hold til kjøp og Salmar fra selg til hold.Marine Harvest steg 2,39 prosent til 201,20 kroner, mens SalMar endte opp 1,12 prosent til 432,00 kroner. Lerøy Seafood steg 3,70 prosent til 77,26 kroner, mens Austefold Seafood endte opp 5,65 prosent til 134,60 kroner. Norway Royal Salmon klatret 4,88 prosent til 247,00 kroner. TelenorSøndag sikret Telenors thailandske datterselskap, dtac, seg to nye 15 år lange lisensavtaler (900 MHz) i Thailand.Analytiker Petter Kongslie i SpareBank 1 Markets er tydeligvis fornøyd med nyheten, og har i dag sendt ut en ny kjøpsanbefaling på aksjen hvor han opererer med et kursmål på 180 kroner.Nyheten ble godt mottatt på Oslo Børs, og steg 2,59 prosent til 154,50 kroner.