Nyheter sender aksjer opp på Oslo Børs

Slik er utviklingen på Oslo Børs onsdag formiddag.

Oslo Børs stiger markant onsdag, i kjølvannet av børsoppturene i USA  og Asia .Like etter kl. 11.30 står hovedindeksen i 884,20, opp 1,77 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 1,70 milliarder kroner.OljeprisenBrent-oljen er onsdag formiddag opp 1,01 prosent til 76,72 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,70 prosent til 66,64 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 76,36 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Oljeprisen falt markant etter stengetid i Oslo, men har så styrket seg igjen etter oppgang både på børsene i USA og Asia.- Det amerikanske aksjemarkedet hentet seg inn over natten og gir de asiatiske markedene en ledelse, men oppgangen kan egentlig bli sett på som en fortsettelse av tilstanden av volatilitet, sier strateg Pan Jingyi i IG, ifølge TDN Direkt.Analytikere fremhever ifølge nyhetsbyrået at energimarkedene er drevet av bearish faktorer. Blant annet viste API-tallene tirsdag kveld en lageroppbygging i amerikanske råoljelagre forrige uke."Oljeprisen datt tirsdag til det laveste nivået siden august, ettersom handelsspenninger mellom USA og Kina truet med å avspore global vekst, og dermed også energietterspørsel, på en tid der de amerikanske råoljelagrene stiger", skriver analytikerne i UOB, melder TDN Direkt.Både terminkontrakter for Brent- og WTI-olje har falt om lag 10 dollar per fat fra fireårs-toppen som ble registrert den første uken i oktober.- Alle trodde vi skulle gå inn til 90-tallet, men nå går vi mot 60-tallet, sier oljestrateg Tony Nunan i Mitsubishi Corp, ifølge nyhetsbyrået.Equinor stiger 2,59 prosent til 217,50 kroner. DNO klatrer 0,56 prosent til 16,09 kroner, mens Aker BP stiger 3,43 prosent til 377,20 kroner.ResultatsesongResultatrushet fortsetter, og onsdag er intet unntak. Se alle selskapene som har lagt frem tall her .Dagens tungvekter er Marine Harvest, som leverte r ekordtall både på inntektene og den operasjonelle driften , men nådde ikke opp til analytikernes forventninger på bunnlinjen. Aksjen stiger 1,19 prosent til 203,90 kroner.Europris ga inntektene et løft i 3. kvartal  og stiger 2,61 prosent til 21,65 kroner.For Hexagon Composites var omsetningen og driften betydelig svakere  enn i samme periode i fjor, men selskapet doblet likevel bunnlinjen. Aksjen er opp 2,04 prosent til 25,00 kroner.Incus Investor skuffer  derimot, og aksjen er nå ned 12,61 prosent til 0,82 kroner. Selskapet har har til tross for positiv utvikling i topplinjen, ikke oppnådd de forventede resultatene, verken for kvartalet eller hittil i år. Tirsdag kveld la Magseis frem sine kvartalstall som viste  et resultat etter skatt på minus 5,95 millioner dollar . Samtidig som tallene ble sluppet kom det imidlertid også en børsmelding om at selskapet skal kjøpe seismikkteknologivirksomheten til Fairfield Geotechnologies. Det sender aksjen opp 4,20 prosent til 17,35 kroner.IntensjonsavtalePanoro Energys heleide datterselskap Panoro Tunisia Exploration AS har signert en intensjonsavtale med Compagnie Tunisienne de Forage (CTF).Oppstart er ventet i første halvdel av 2019, men er betinget av inngåelse av en andre fornyelsesperiode på tre år, samt påfølgende godkjennelse av det endelige boreprogrammet og budsjettet av ETAP.Panoro-aksjen styrkes 10,20 prosent til 16,20 kroner.Sikrer kontraktOgså Scanship klatrer oppover onsdag formiddag, og er nå opp 7,56 prosent til 4,84 kroner.Selskapet har nå sikret seg en kontrakt med M iami-baserte Carnival Cruise Line .Selskapet skal støtte cruiserederiets forpliktelse til å installere avanserte rensesystemer for avfallsvann i henhold til IMO-reguleringeneNy kontraktBergen Group Sjøsterk har blitt tildelt kontrakt med Grieg Seafood på bygging av en nøkkelferdig fórflåte i betong. Levering er satt til sommeren 2019.Bergen Group-aksjen stiger 3,26 prosent til 1,46 kroner.TungvekterneKun noen få av de mest omsatte aksjene står i rødt onsdag formiddag. Telenor faller 0,29 prosent, mens Schibsted er ned 0,21 prosent.Eller klatrer Norsk Hydro 1,91 prosent, DNB er opp 1,25 prosent og Yara klatrer 1,94 prosent. SalMar og Subsea 7 styrkes henholdsvis 4,06 og 3,34 prosent.Petrolia topper foreløpig vinnerlisten med en oppgang på 14,01 prosent, mens tidligere nevnte Incus Investor er aksjen som hittil faller mest.