Obligasjonskongen ser renten opp i fire prosent

- Rentene: På marsj! 10-årsrenten er over tre prosent igjen, denne gangen uten at finansavisene bekymrer seg. Se 3,25 prosent på 30-årsrenten. Toårsrenten stengte over = game changer.

DoubleLine CEO Jeffrey Gundlach is interviewed during a taping of the "Wall Street Week" program on the Fox Business Network, in New York, Thursday, May 5, 2016. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew
Børs

Obligasjonskongen på Wall Street, Jeffrey Gundlach, vil ikke bli overrasket om statsobligasjonsrentene stiger til nye høyder før obligasjonsmarkedet roer seg. - Hvis du ser på diagrammer og på hvordan markedet oppfører seg, samtidig som du tenker på hva som ligger under obligasjonsmarkedet, ville det ikke vært overraskende i det hele tatt å se 30-årsrenten gå til fire prosent før 3,25-nivået er over, sa Gundlach til CNBC torsdag. - Kurven vil sannsynligvis stige, så kanskje den 10-årige renten klarer seg til 3,5 eller 3,6 prosent, la han til. Siste notering for 10-årsrenten var 3,17 prosent, ned fra 3,2 prosent tidligere denne uken. 30-årsrenten var sist på 3,35 prosent. -  En av de tingene som er veldig fascinerende med dette nedsalget i obligasjoner, er at det skjer samtidig som en veldig stor short-posisjon mot statsobligasjonsmarkedet, sa Gundlach. - Med dette nedsalget kunne du tro at det kanskje ville dempet noe av short-posisjoneringen som kanskje ser for seg å ta noe fortjeneste, fordi sjeldent har du denne overfylte posisjoneringen i et marked hvor alle tjener penger på det, avsluttet Gundlach. Gundlach er grunnlegger og administrerende direktør i DoubleLine. Han har et spesielt renommé i rentemarkedet. DoubleLine forvalter for over 120 milliarder dollar, ifølge selskapets nettside. Statsobligasjonsrentene har økt de siste ukene,  ettersom nye tall har økt optimismen rundt den amerikanske økonomien, noe som sendte 10-årsrenten og 30-årsrenten til nye høyder. Slike nivåer er forbi det obligasjonskongen kaller en «game changer». - Rentene: På marsj! 10-årsrenten er over tre prosent igjen, denne gangen uten at finansavisene bekymrer seg. Se 3,25 prosent på 30-årsrenten. Toårsrenten stengte over = game changer, skrev Gundlach på Twitter i september. 

rente
obligasjoner
usa
Nyheter
Børs