Ocean Yield kjøper nye skip for 420 mill.

- Vi er fornøyde med å øke vår investering i tanksegmentet, sier konsernsjefen etter å ha utvidet flåten med to nye kjemikalietankere. 

Kjell Inge Røkkes skipseiende selskap har inngått en avtale om å kjøpe to 2015-bygde såkalte IMO II kjemikalietankere på 37.000 dødvekttonn, ifølge en melding torsdag.Fartøyene er utleid på 12-årige bareboat charteravtaler til selskaper eid og garantert for av New York-noterte Ardmore Shipping Corporation.Den totale kjøpsprisen er oppgitt til 51 millioner dollar, eller om lag 420 millioner kroner, justert for forhåndsbetalt charterhyre. - Vi er fornøyde med å øke vår investering i tanksegmentet med to moderne fartøy med langsiktige leieavtaler med Ardmore Shipping, sier konsernsjef Lars Solbakken i Ocean Yield i en kommentar.Begge fartøyene er bygget ved Hyundai Mipo Dockyard i Sør-Korea og levering er ventet til fjerde kvartal 2018.Ardmore Shipping som er basert i Cork i Irland, har enkelte opsjoner på å kjøpe fartøyene i løpet av leieperioden.Vil fortsette vekstenOcean Yield varsler flere kjøp i tiden som kommer.- Vi fortsetter å evaluere nye investeringsmuligheter og forventer å fortsette veksten til porteføljen vår, sier Solbakken.Det Røkke-dominerte selskapet har fra før av åtte kjemikalietankere i flåten som er leid ut til Navig8. Totalt har Ocean Yield 57 ulike typer fartøy i flåten, inkludert flere nybygg.Ardmore har en flåte på 28 produkt- og kjemikalietankere. Les også: Bergensrederi bestiller to nye skip