- Om det ikke kommer oppkjøpsnyheter i morgen blir det en spennende vinter

Torsdag morgen la Norwegian frem sine kvartalstall. Bjørn Kjos kunne slå i bordet med et resultat etter skatt på 1.303,7 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 1.101,5 millioner kroner i samme periode i fjor.Resultatet før skatt ble 1.600,3 millioner kroner, sammenlignet med 1.420,8 millioner kroner i fjor. Driftsresultatet (EBIT) ble 1.815,4 millioner kroner, mot 1.589,7 millioner kroner året før. Forventningen var 1.936 milliarder kroner, melder TDN DirektDriftsinntektene beløp seg til 13.387,2 millioner kroner, sammenlignet med 10.073,7 millioner kroner i 3. kvartal 2017. Forventningen var 13.509 millioner kroner.Her er rapportenKarl Johan Molnes, analysesjef i Norne Securities, sier til Hegnar.no at kvartalstallene var i tråd med hva de måtte være for å ikke skape mer uro foran de to tøffe kvartalene 4Q18 og 1Q19. Han frykter ikke at Kjos trenger å gjennomføre en emisjon nå.Molnes minner om at IAG rapporter sine 3Q18-tall i morgen. Da kommer det sannsynligvis mer informasjon om hva IAG synes om Norwegian.Aksjekursen falt fra rundt 270 kroner i starten av september til en bunn på rundt 170 kroner før Kjos la frem tallene for 3. kvartal.I dag er aksjen en av de store vinnerne på Oslo Børs, hvor den nå omsettes for 194,15 kroner (+6,82 prosent). Dagens høyeste notering har vært på 195 kroner.Norne Securities opererer med et kursmål på 240, og det beskrives som en vekting av de to mest sannsynlige utfallene for aksjen - et positivt utfall for aksjen med et bud på rundt 350 kroner per aksje og et negativt utfall med ny emisjon under foregående emisjon på 155 kroner per aksje.- Kursmålet på 240 kroner ble valgt fordi det var kursen som Bjørn Kjos sist kjøpte en stor blokk for å blokkere et oppkjøp, sier Molnes til Hegnar.no. - Vi vet mer i morgen, men mest sannsynlig vil spenningen i aksjen leve med hvert eneste månedlige trafikktall frem til begynnelsen av april, til vi ser om Norwegian trenger kapital til å komme gjennom vårknipa, sier Molnes.Analysesjefen ber også investorer om å følge med på aksjekursen i NOFI ettersom det påvirker egenkapitalen til NAS.- Om det ikke kommer noe nyheter i morgen om at et oppkjøp er nær forestående kommer det til å bli en spennende vinter, avslutter Molnes.