Optimistiske analytikere spår aksje opp 55 prosent

Pareto-analytikerne Tom Erik Kristiansen og Johan Spetz er nå ute med en ny kjøpsanbefaling på DNO. De har sett nærmere på forventet utvikling i 2019, og konkluderer med en solid oppside.- Vi er ute med ny rapport på DNO i dag med fokus på 2019. Gjentar KJØP, kursmål 24 kroner og fremhever selskapet som en av våre favoritter fremover, skriver Kristiansen i en mail til Hegnar.no.Kristiansen trekker frem følgende hovedargumenter:

  • Over 20 prosent produksjonsvekst i 2019e (opex <USD 3/fat)
  • USD 480m i fri kontantstrøm neste år forutsatt Brent USD 80/fat – 25 prosent FCF yield
  • Baeshiqa var spennende nok til å få ExxonMobil inn i Kurdistan men er fortsatt oversett av markedet. Første letebrønn kommer før året er over og kan løfte vår verdsettelse med over 30 prosent. Sannsynligheten for at de finne noe er høyere enn normalt langs den geologiske trenden fra Kirkuk feltet   
  • Solid balanse med USD 640m i kontanter gir muligheter for oppkjøp og økte utbytter (2,6 prosent direkteavkastning i dag)
I skrivende stund omsettes aksjen for 15,50 kroner, opp 0,71 prosent.For at kursmålet skal innfris, må aksjen stige ytterligere 54,8 prosent.