Orkla kjøper sjokolade- og karamellprodusent

Orkla kjøper ledende produsent av karamell og sjokolade i Storbritannia.

Gjennom sitt heleide datterselskap NIC Enterprises Limited (NIC) har Orkla Food Ingredients signert og gjennomført avtale om kjøp av den britiske sjokolade- og karamellprodusenten County Confectionery Ltd. (County's), ifølge en pressemelding mandag.County's har en voksende kundebase, inkludert detaljhandler, grossister og foodservice. De har lenge vært en leverandør til Orkla Food Ingredients i Storbritannia..- County's har en lang historie med produksjon av karamell- og sjokoladeprodukter av høy kvalitet. Kjøpet av County's er strategisk riktig og vil komplettere Orkla Food Ingredients sin posisjon som leverandør av ingredienser og tilbehør til det britiske bakeri-, sjokolade- og iskremmarkedet, sier Tor Osmundsen, CEO for NIC Group.County's er et familieeid selskap etablert i 1983 med 95 ansatte, med hovedkontor og produksjonsanlegg i St. Ives i Cornwall, Storbritannia.Selskapet hadde en omsetning på 8,6 millioner britiske pund, om lag 94 millioner kroner, i regnskapsåret som ble avsluttet i mai 2018. Selskapet konsolideres regnskapsmessig fra 1. oktober 2018.Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.