Oslo Børs åpner ned

Oslo Børs åpner ned fredag morgen.Etter drøye 20 minutters handel står hovedindeksen i 863,34, ned 1,16 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 514 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er fredag morgen ned 1,07 prosent til 76,09 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,04 prosent til 66,63 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 76,54 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.Ifølge TDN Direkt fortsetter bekymringer om overflødig tilbud i markedet å være i fokus.Torsdag uttalte Saudi-Arabias OPEC-sjef Adeeb Al-Aama ifølge nyhetsbyrået at oljemarkedet kan gå mot en situasjon med overskudd på tilbudssiden i 4. kvartal.Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih sa at Saudi-Arabia og Russland har blitt enige om å forlenge pakten for å bevare oljestabiliteten, og at dersom økningen i oljelagrene fortsetter vil det bli en "nedadgående intervensjon for å oppnå balanse".RBC Capital Markets mener ifølge The Wall Street Journal og TDN Direkt imidlertid at markedet overser et viktig "bullish" signal, nemlig at Kina strammer inn importen av iransk råolje.Meglerhuset påpeker at det motsatte var ventet - at Kina ville øke importen fra Iran, men nå har det kommet frem at de kinesiske importørene Sinopec og CNPC har valgt å ikke slå til på iranske laster for november.Equinor er ned 1,03 prosent til 211,80 kroner. DNO faller 2,13 prosent til 14,95 kroner, mens Aker BP svekkes 3,04 prosent til 280,80 kroner.ResultatrushResultatsesongen fortsetter sin gang, og du kan se alle selskapene som har lagt frem tredjekvartalstall her.Fredag morgen har tungvekteren Schibsted presentert sine tall . Mediekonsernet la frem litt svakere resultater enn på samme tid i fjor, men innfridde de fleste av analytikernes forventninger. Aksjen steg markant i åpningsminuttene, men er nå ned 3,87 prosent til 270,50 kroner.Kongsberg gruppen nær doblet bunnlinjen i 3. kvartal , og blir belønnet med en oppgang på 0,74 prosent til 136,20 kroner.Også SpareBank 1 Nord-Norge stiger etter tall, og er opp 0,46 prosent til 66,20 kroner. Banken løftet både topp- og bunnlinjen i 3. kvartal .Protector Forsikring leverte knallrøde tall , etter at de som tidligere varslet i kvartalet bokførte et betydelig reservetap på boligselgerforsikring knyttet til skjeggkre. Aksjen klatrer 1,52 prosent til 40,10 kroner.Løfter embargoNorsk Hydro melder fredag morgen at aluminaraffineri Alunorte i Brasil har mottatt en suspensjon av embargoen på det nye bauksittrest-deponiet DRS2 fra de brasilianske føderale miljømyndighetene IBAM.Suspensjonen av embargoen fra IBAMA medfører imidlertid ikke en umiddelbar gjenopptakelse av DRS2s test- og driftsfase, da embargoen fra en føderal domstol fortsatt er gjeldende.- Dette er en utvikling i riktig retning for Alunorte, og bringer oss et skritt nærmere vår opprinnelige plan om å erstatte det gamle deponiet DRSI med DRS2 og pressfilter, basert på moderne teknologi, sier Hydros EVP for Bauksitt og Alumina, John Thuestad, i en kommentar.Markedet tar tydeligvis godt imot nyheten, og Hydro-aksjen sendes opp 3,09 prosent til 42,36 kroner.Vinnere og tapereDet er eller knallrødt blant de mest omsatte aksjene på Oslo Børs. DNB faller 1,11 prosent, mens Telenor er ned 0,65 prosent.Subsea 7 faller 0,93 prosent, Marine Harvest er ned 0,70 prosent, og Orkla går tilbake 1,04 prosent. Yara svekkes 1,16 prosent.Norwegian stiger derimot 0,61 prosent til 213,10 kroner. Flyselskapet klatret torsdag hele 16,5 prosent etter sine kvartalstall, som viste en bunnlinje på 1,3 milliarder kroner.Dagens hittil største taper er Incus Investor som faller 12,25 prosent, mens Apptix foreløpig topper vinnerlisten med en oppgang på 11,76 prosent.