Oslo Børs åpner opp

Oslo Børs åpner opp mandag morgen.Etter 25 minutters handel står hovedindeksen i 871,51, opp 1,01 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 386 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen ned 0,70 prosent til 77,12 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,58 prosent til 67,20 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 76,51 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisen har dermed steget over helgen, men faller noe tilbake mandag.De viktigste globale børsene hadde svak utvikling forrige uke, og sentimentet blant investorer forblir ifølge TDN Direkt forsiktig.- Kaldere økonomiske forhold og symptomer på svakere internasjonal handel har forverret "bearish"-forholdene, samtidig som vekstutsiktene ser svake ut, sier Benjamin Lu i Phillips Futures til Reuters, ifølge nyhetsbyrået.Baker Hughes riggtelling for Nord-Amerika viste at det var 1.268 rigger i operasjon  per 26. oktober. Det er en økning på ti stykker den siste uken. Nytt funnEquinor og partnerne ENI og Petoro melder mandag at de har boret og funnet olje på Johan Castberg-feltet . - Dette er et viktig funn. Det bidrar til å avklare ressursgrunnlaget for Johan Castberg-feltet som nå er under utbygging. Å sikre ressurser nær infrastruktur er en viktig del av Equinors ambisjon og strategi på norsk sokkel, sier Nick Ashton, senior visepresident i Equinor. Equinor stiger 0,71 prosent til 213,80 kroner. Blant de andre oljeselskapene klatrer DNO 1,73 prosent, mens Aker BP derimot er ned 1,45 prosent.Vinnere og tapereDe fleste tungvekterne på Oslo Børs klatrer oppover mandag morgen. DNB er opp 0,96 prosent, mens Norsk Hydro stiger 0,83 prosent.Marine Harvest er opp 1,50 prosent. Det ble i helgen påvist  Pankreassykdom (PD-SAV-3) i et Marine Harvest-anlegg i Smøla kommune i Møre og Romsdal.Schibsted stiger solide 4,92 prosent til 290,00 kroner mandag. Aksjen falt fredag, samme dag som selskapet la frem litt svakere tredjekvartalsresultater enn på samme tid i fjor , men innfridde de fleste forventninger.Ellers stiger Yara 1,55 prosent, Frontline er opp 1,36 prosent, mens BW Offshore styrker seg hele 9,38 prosent til 54,80 kroner.Blant dagens hittil største vinnere finner vi Belships og Oceanteam Shipping, som klatrer henholdsvis 9,60 og 10,59 prosent.Ny avtaleLavo.tv har signert en avtale med Adform som partner for selskapets kommersielle program.Nyheten sender den Merkur Market-noterte aksjen opp 13,16 prosent til 0,43 kroner.