Oslo Børs åpner opp

I kjølvannet av børsoppturene i USA og Asia , stiger Oslo Børs i åpningen onsdag.Etter cirka 20 minutters handel står hovedindeksen i 880,75, opp 1,37 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 430 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er onsdag morgen opp 1,24 prosent til 76,89 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,01 prosent til 66,85 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 76,36 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Oljeprisen falt markant etter stengetid i Oslo, men har så styrket seg igjen etter oppgang både på børsene i USA og Asia.- Det amerikanske aksjemarkedet hentet seg inn over natten og gir de asiatiske markedene en ledelse, men oppgangen kan egentlig bli sett på som en fortsettelse av tilstanden av volatilitet, sier strateg Pan Jingyi i IG, ifølge TDN Direkt.Analytikere fremhever ifølge nyhetsbyrået at energimarkedene er drevet av bearish faktorer. Blant annet viste API-tallene tirsdag kveld en lageroppbygging i amerikanske råoljelagre forrige uke."Oljeprisen datt tirsdag til det laveste nivået siden august, ettersom handelsspenninger mellom USA og Kina truet med å avspore global vekst, og dermed også energietterspørsel, på en tid der de amerikanske råoljelagrene stiger", skriver analytikerne i UOB, melder TDN Direkt.Både terminkontrakter for Brent- og WTI-olje har falt om lag 10 dollar per fat fra fireårs-toppen som ble registrert den første uken i oktober.- Alle trodde vi skulle gå inn til 90-tallet, men nå går vi mot 60-tallet, sier oljestrateg Tony Nunan i Mitsubishi Corp, ifølge nyhetsbyrået.Equinor stiger 1,70 prosent til 215,60 kroner. DNO klatrer 1,69 prosent til 16,27 kroner, mens Aker BP stiger 2,39 prosent til 274,40 kroner.ResultatsesongResultatrushet fortsetter, og onsdag er intet unntak. Se alle selskapene som har lagt frem tall her .Dagens tungvekter er Marine Harvest, som leverte r ekordtall både på inntektene og den operasjonelle driften , men nådde ikke opp til analytikernes forventninger på bunnlinjen. Aksjen stiger 0,55 prosent til 202,60 kroner.Europris ga inntektene et løft i 3. kvartal og stiger 2,84 prosent til 21,70 kroner.For Hexagon Composites var omsetningen og driften betydelig svakere enn i samme periode i fjor, men selskapet doblet likevel bunnlinjen. Aksjen er opp 0,20 prosent til 24,55 kroner.Incus Investor skuffer derimot, og aksjen er nå ned hele 25,0 prosent til 0,70 kroner. Selskapet har har til tross for positiv utvikling i topplinjen, ikke oppnådd de forventede resultatene, verken for kvartalet eller hittil i år. Tirsdag kveld la Magseis frem sine kvartalstall som viste  et resultat etter skatt på minus 5,95 millioner dollar . Samtidig som tallene ble sluppet kom det imidlertid også en børsmelding om at selskapet skal kjøpe seismikkteknologi virksomheten til Fairfield Geotechnologies. Nyheten sender aksjen opp 8,11 prosent til 18,00 kroner.Ny kontraktBergen Group Sjøsterk har blitt tildelt kontrakt med Grieg Seafood på bygging av en nøkkelferdig fórflåte i betong. Levering er satt til sommeren 2019.Bergen Group-aksjen stiger 7,09 prosent til 1,51 kroner.Vinnere og tapereAlle de mest omsatte aksjene på Oslo Børs er opp onsdag morgen. Norsk Hydro stiger 1,44 prosent, Telenor er opp 0,35 prosent, mens Yara klatrer 2,48 prosent.DNB stiger 1,25 prosent, SalMar klatrer 3,59 prosent og Orkla styrker seg 1,22 prosent.Norwegian Finans Holding, Bank Norwegians morselskap, var gårsdagens store taper med et fall på 15,9 prosent. Onsdag henter aksjen seg litt inn igjen, og er i dag opp 3,43 prosent til 78,30 kroner.Dagens hittil største vinner er Avocet Mining, som klatrer 18,18 prosent til 0,65 kroner, mens tidligere nevnte Incus Investor foreløpig topper taperlisten.