Oslo Børs raser fra start

Fallet på Oslo Børs er ikke så ille som tidlig på dagen. Norwegian er i ferd med å lette, mens DNB opplever en liten skrell. (Oppdatert 10:26)

Ivan Kverme

Hvor skal vi starte? Sjelden har det vært så mange viktige begivenheter før en børsåpning; kraftige fall i USA og Asia og en drøss med resultatfremleggelser. Rett etter åpning var børsen ned to prosent, men i løpet av formiddagen har nedturen skrumpet inn. Klokken 10:23 er hovedindeksen bare ned 0,9 prosent til 861,80Siden toppen tidligere i oktober har børsen dermed rast med nesten 10 prosent.- Som vi tidligere har sagt så er korreksjoner typisk dypere og av lenger varighet enn hva vi så tidligere i oktober. Selv om det er for tidlig å utelukke ytterligere kursfall så nærmer vi oss nå en lengde og dybde som er mer som «normalen» for dette oppsvinget, sier Nordea Markets ifølge TDN Direkt i sin morgenrapport.Børsras i USA onsdag kveldPilen pekte ned for de amerikanske markedene onsdag. Dow Jones falt 2,41 prosent, mens S&P 500 og Nasdaq Composite endte dagen ned henholdsvis 3,09 og 4,43 prosent.Utivklingen skjedde blant annet i kjølvannet av at nyboligsalget i USA skuffet veldig på nedsiden og forsterker inntrykket om at boligmarkedet er i nedadgående trend.OljeprisenBrent-oljen er ned 0,5 prosent til 75,84 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,5 prosent til 66,47 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 76,40 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Resultatrush Det er en av de virkelig store rapporteringsdagene på Oslo Børs med tall fra blant andre Equinor, DNB, Orkla, Norwegian, Gjensidige, Norwegian Propery, Sparebank 1 SR-Bank. Siem Offshore, Pareto Bank, Vistin, Q-Free og Aqualis. Her finner du alle resultatsakene våreEquinor Equinor meldte om et ordinært resultat etter skatt på 1,7 milliarder dollar i 3. kvartal 2018, tilsvarende 14,2 milliarder kroner. I samme kvartal i 2017 hadde selskapet et underskudd på 478 millioner dollar.Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 1,8 milliarder dollar.Indekstunge Equinor begrenser børsfallet ved å nøye seg med et fall på 0,5 prosent til 213 kroner.Norwegian  Norwegian meldte om et resultat etter skatt på 1.303,7 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 1.101,5 millioner kroner i samme periode i fjor.Onsdag kveld meldte flyselskapet om salg av ytterligere to fly gjennom datterselskapet Arctic Aviation Assets. Det dreier seg om fly av typen Boeing 737-800.Flyene er for tiden i drift for selskapet og levering er ventet å finne sted i tredje kvartal 2019.- Transaksjonen ventes å øke selskapets likviditet med 23 millioner dollar etter nedbetaling av gjeld, skriver selskapet i meldingen.Norwegian åpnet markant ned, men nå er aksjen opp 6,7 prosent til 193,95 kroner.DNB DNB meldte om et resultat etter skatt på 5.673 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 5.648 millioner kroner i samme periode året før. Det var ventet et resultat etter skatt på 5.679 millioner kroner, ifølge estimater Infront Data har innhentet fra 20 analytikere for TDN Direkt.DNB er ned 5,6 prosent til 150,50 kroner.Gjensidige Forsikring Gjensidige Forsikring meldte om et resultat etter skatt på 873,1 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 1.312,7 millioner kroner i samme periode året før.Resultatet inkluderer ikke overskudd fra Gjensidige Bank, som er klassifisert som avviklet virksomhet.Konsensus pekte ifølge TDN Direkt mot et nettoresultat på 920 millioner kroner.Roy Tilley i Arctic Securities var forberedt på et svakt forsikringsresultat i kvartalet, men fasiten ble likevel et stykke under forventningen på grunn av høyere skadekostnader i Norge.  - Vi har ligget under konsensus på den norske virksomheten en stund allerede, så selv om estimatene nok skal noe ned, så forventer vi ikke dramatiske estimatendringer for vår del, sier Tilley til Hegnar.no.Gjensidige faller 0,4 prosent til 124,30 kroner.Orkla stiger Orkla meldte om et resultat etter skatt på 1.041 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 5.461 millioner kroner i samme periode året før.Resultat per aksje ble 1,01 kroner, mot 0,98 kroner ved samme korsvei i fjor. Det var ventet et resultat per aksje på 1,01 kroner, ifølge estimater innhentet av Inquiry Financial for TDN Direkt blant syv analytikere.Aksjen stiger 3,3 prosent til 69,74 kroner.