Pareto-analytiker om Norwegian

- Utsiktene til 2019 er bedre enn fryktet, sier analytiker i Pareto Securities Kenneth Sivertsen.

Norwegian melder om et resultat etter skatt på 1.303,7 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 1.101,5 millioner kroner i samme periode i fjor.Analytikerne i Pareto Securities ventet et nettoresultat på 1.519 millioner kroner i kvartalet.Resultat per aksje ble 28,6 kroner, mot 31,0 kroner ved samme korsvei i fjor.På linje med forventet- Tallene for 3. kvartal var ganske på linje med det man ventet - ned fire prosent i forhold til våre tall, kommenterer analytiker i Pareto Securities Kenneth Sivertsen il Hegnar.no, og ser lysere på året som kommer.Flyselskapet fikk et justert EBITDA på 1.868 millioner kroner, mot Pareto Securities forventning på 1.948 millioner kroner og konsensus på 2.266 millioner kroner.Ifølge Sivertsen skyldes avviket hovedsakelig høyere kostnader, spesielt knyttet til refusjon og teknisk vedlikehold.Driftsinntektene beløp seg til 13.387,2 millioner kroner, sammenlignet med 10.073,7 millioner kroner i 3. kvartal 2017. Pareto Securities’ forventninger lå på 13.251 millioner kroner.Dagens vinner så langtNorwegian, som er dagens store vinner på Oslo Børs så langt, omsettes i skrivende stund for 202,30 kroner, opp 11,31 prosent. Dagens høyeste notering lyder på 203,50 kroner.- Utsiktene til 2019 er bedre enn fryktet gitt det betydelige kostnadsprogrammet som ble kommunisert på resultatpresentasjonen - samt at motorproblemene med Rolls-Royce er forventet løst innen 1. kvartal. Dermed kan man se for seg betydelig mindre tap for året som kommer, sier Sivertsen.- I tillegg gir selskapet god visibilitet på finansiering og muligens strukturer (joint venture), som kan løse opp både capex og gi lavere gjeldsgrad, avslutter analytikeren.  Finansdirektør Geir Karlsen kunne ifølge TDN Direkt på Norwegians kvartalspresentasjon fortelle at selskapet er i «fremtredende» samtaler om en joint venture-løsning for deler av flyflåten. Han kunne imidlertid ikke garantere for at samtalene vil føre til noe.Pareto Securities opererer med en kjøpsanbefaling på Norwegian, med et kursmål på 350 kroner. Det vil si at meglerhuset øyner en pen oppside på 73 prosent fra dagens kurs.