Pareto om Awilco-skip: - I en fabelaktig posisjon

Markedet for LNG-skip er så godt som utsolgt. Det gir grunnlag for enda høyere rater.

Markedet for LNG-skip var i fyr og flamme i forrige uke, og ratene ligger nå på rundt 100.000 dollar dagen i Atlanterhavet og 140.000 dollar dagen i Stillehavet på TFDE-basis, ifølge Pareto Securutites som viser til tall fra Poten.- Steam-ratene nærmer seg nå sekssifret i Østen, et nivå vi aldri hadde trodd vi ville se igjen, heter det i en oppdatering fra Pareto.- Med Asiatiske LNG-priser som kommer ned noe, er det ikke arbitrasje som er driveren, skriver Pareto videre, noe som gjør den nåværende styrken i markedet enda mer imponerende, ifølge meglerhuset.Tre fartøy er for tiden ledig, og den neste måneden er det ytterligere tre som blir ledig. Det betyr at markedet i prinsippet er utsolgt, ifølge meglerhuset som viser til at når spotratene startet å klatre fra 40.000 til 90.000 dollar pr. dag i desember i fjor, var det nesten 25 tilgjengelige skip.November i fjor bød på et rekordhøyt antall slutninger, noe som på grunn av den lave skipstilgjengeligheten sannsynligvis ikke kan gjentas i år.- Ratene vil dermed fortsette å klatre her, fastslår Pareto-analytikerne.- Awilco LNG har for eksempel sitt ene skip i spotmarkedet ledig i starten av desember - i en fabelaktig posisjon, skriver de.


Les også