Rally på Wall Street

Fire minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen lagt på seg 1,75 prosent og står i 7.286,00 poeng, mens Dow Jones står i 25.099,33 poeng etter en oppgang på 0,90 prosent- Impulsene fra verdens aksjemarkeder er gode onsdag morgen. Alle de toneangivende indeksene i USA og Asia har lagt på seg mellom én og to prosent det siste døgnet. Når det er sagt, bevegelsene må sees i sammenheng med at de fleste aksjemarkedene fortsatt er i korreksjonsmodus og at slike store bevegelser er helt normalt i slike perioder, slo analysesjef Roger Berntsen fast i dagens rapport fra Netfonds. Antallet sysselsatte i den private sektoren i USA steg med 227.000 personer i oktober. Det viser tallene fra undersøkelsen utført av ADP Employer Service. Ifølge vår makrokalender var det på forhånd ventet en oppgang i sysselsettingen på 185.000 personer.Et annet nøkkeltall som har tikket inn er kostnadsindeksen for arbeidskraften (ECI), som steg 0,8 prosent i 3. kvartal 2018 sammenlignet med foregående kvartal. Det var på forhånd ventet en oppgang på 0,7 prosent. «Employment cost index» er Nordea Markets' foretrukne mål på lønnsveksten i USA. Tallene kommer kun ut kvartalsvis og er ifølge meglerhuset langt mer stabile enn de volatile lønnstallene vi får med non-farm payrolls.