Resultatfall for Posten

Resultatregnskapet til Posten Norge preges av det kraftige fallet i brevvolumene.

Posten Norge melder om et resultat etter skatt på 76 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 91 millioner kroner i samme periode året før.Resultatet før skatt ble 100 millioner kroner, sammenlignet med 131 millioner kroner i fjor.Driftsresultatet ble 116 millioner kroner, mot 159 millioner kroner året før.Driftsinntektene beløp seg til 5.643 millioner kroner, sammenlignet med 5.807 millioner kroner i 3. kvartal 2017.Her er rapporten og presentasjonenFor lite post- Både omsetningsfallet og resultatet må sees i lys av rekordhøyt og tiltagende fall i brevvolumene. Hittil i år har den adresserte brevposten falt 12,5 prosent – som er rekordhøyt. For 3. kvartal 2018 var nedgangen i postvolumene på 15,5 prosent, kommenterer konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.- Dette presser frem behovet for videre omstillinger av postnettet. Hver husstand mottar kun tre adresserte brevsendinger i uken. Da er det ikke lenger grunnlag for daglig postomdeling. For aktører med spesielle behov, for eksempel avisene, er det nødvendig å finne alternative løsninger, sier hun videre.