Rød åpning i USA - aksje raser

Richard Drew

Pilene peker nedover på New York-børsen etter åpningDen teknologitunge Nasdaq-indeksen er ned 0,69 prosent og står i 7.445,02 poeng.Dow Jones står i 25.289,74 poeng etter en nedgang på 0,20 prosent, mens S&P500 er ned 0,30 prosent til 2.758,99.Den diplomatiske situasjonen mellom USA og Saudi-Arabia etter forsvinningen til den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi i Tyrkia ser ut til å tilta.Søndag varslet Donald Trump at han kan innføre straffetiltak mot Saudi-Arabia dersom landet er innblandet i saken, mens Saudi-Arabia nekter å være innblandet. I tillegg er nye bekymringer tilknyttet brexit i fokus, selv om EU og Storbritannia nekter for brexitpanikk. På selskapsfronten raser Sears-aksjen 11 prosent etter at det ble kjent at den ikoniske amerikanske butikkjeden er konkurs etter 125 års virksomhet . Det var netthandelen som tok knekken på kjedens hundrevis av butikker.Blandede nøkkeltall Ferske tall viser at Empire Manufacturing-indeksen endte på 21,0 poeng i oktober.Ifølge vår makrokalender var det på forhånd ventet en indeks på 19. Detaljhandelsomsetningen i USA steg 0,1 prosent på månedsbasis i september 2018, mot ventet 0,6 prosent.