Scanship sikrer kontrakt med cruisegigant

Får Miami-baserte Carnival Cruise Line på kundelisten. - Det representerer et betydelig markded for oss, sier toppsjefen.

- Vi i Scanship er henrykte over å få jobbe med Carniaval Cruise Line, og er imponerte over deres forpliktelse til å bidra til renere hav og bærekraftig sjøfart, sier konsernsjef Henrik Badin i Scanship.Selskapet skal støtte cruiserederiets forpliktelse til å installere avanserte rensesystemer for avfallsvann i henhold til IMO-reguleringene, ifølge en børsmelding onsdag morgen.Badin forteller til Hegnar.no at det som er spennende med dagens kontraktannonsering er at det såkalte retrofit-markedet er i tydelig opptrapping.- Carnival Cruise Line representerer et betydelig marked for oss som en av de største aktørene, slår han fast.Ifølge Badin er Carnival-kontrakten en av de større i segmentet, som typisk spenner mellom 15 til 30 millioner avhengig av kompleksitet.Selve installasjonen skal gjennomføres i første kvartal 2019.For tiden jobber selskapet med retrofit-aktiviteter for to andre rederier, opplyser Scanship-sjefen.Aksjemarkedet reagerer på nyheten med å sende selskapets aksjekurs opp nær syv prosent.I fjor opplevde selskapet en kursoppgang på nær 350 prosent, mens oppgangen hittil i år er på 13 prosent.