Selskapet til barndomsvennene er verdt 300 millioner

Freska henter 95 millioner kroner i fersk kapital. 

Renholdsselskapet Freska ble startet av Erik Dalland (26) og Dennis Stokseth for tre år siden, hvor hensikten er å gjøre hjemlige vasketjenester enklere og mindre sort arbeid. Nå henter selskapet rundt 95 millioner i fersk kapital, hvor pengene kommer blant annet fra flere utenlandske fond, skriver DN. - Pengene skal brukes til å utvikle den digitale plattformen, ansatte nye renholdere og vokse videre, sier Dalland til avisen. For et år siden hentet også selskapet penger, og ble prissatt til 73 millioner kroner. Nå skriver DN at den nye emisjonen gjør at selskapet er verdt nesten 300 millioner kroner. Gründerne har begge en eierandel på fem prosent av aksjene, som gjør at duoen har samlede verdier til nesten 30 millioner kroner. - Det er vanskelig å sette en pris på det vi har lært de siste årene, sier Dalland.Dalland og Stokseth hadde vært venner siden barneskolen. I 2015 startet de Wipe, og fikk blant annet med Lasse Carlsen Smedsvig og Harald Reigstad Aalvik fra Adams Matkasse med på laget. Selskapet fusjonerte senere med finske Freska og byttet navn.