Selvaag, Baumann og Hagen har kjøpt Luhrtoppen 2

Gjennom Vinterparken Holding etableres verdens største innendørs vintersportsarena i Lørenskog. Nå har selskapet kjøpt en gigantisk eiendom i tilknytning til anlegget. 

Publisert 8. okt. 2018 kl. 16.41
Oppdatert 8. okt. 2018 klokken 16.41
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 259 ord
- Det stemmer at vi har overtatt Luhrtoppen 2 - en strategisk posisjon som del av en unik bydelsutvikling ved Lørenskog stasjon, sier adm.dir. Erik Hammer i Vinterparken Holding til Hegnar.no. 
Selskapet som står bak SNØ - det som skal bli "verdens råeste helårsarena for ski- og snøopplevelser" på Lørenskog - har lagt en ukjent sum på bordet for å sikre seg eiendommen på hele 32.000 kvadratmeter.Amer Sports skal også bli leietakere med nytt hovedkontor, forteller han. 
Selger er RevCap & Colliers som kjøpte eiendommen for 328 millioner kroner i 2006. - Vi har leietakere som har behov for mer takhøyde og egnede areal enn det vi utvikler av nybygg. Med Luhroppen 2 kan vi løse det, sier Hammer som ikke ønsker å kommentere prisen. Vinterparken Holding eies med 49,5 prosent av Selvaag Gruppen, 41,25 prosent av Stein Erik Hagens selskap Canica og 8,25 prosent av Baumann Invest, selskapet til Toyota-arving og styreleder i Bauda-konsernet Henrik Baumann.Den siste prosenten eies av Hammer som kom fra en direktørstilling i Orkla Eiendom i fjor sommer. 2.000 nye arbeidsplasserFørste byggetrinn på 50.000 kvadratmeter skal etter planen stå ferdig i januar 2020.Erik Hammer forteller at av disse arealene, så er det et kommersielt senter på 12.500 kvadratmeter som blir kundearealer for SNØ, i tillegg til skiutleie, servering, treningssenter og et sted der Sport1 skal åpne butikk.- Når prosjektet på over 200.000 kvadratmeter står ferdig kommer den nye bydelen til å etablere over 2.000 nye arbeidsplasser, og vil blant annet til å bestå av kontor- og kompetansemiljøer, hotell, butikker og handelsvirksomhet i tillegg til nye og innovative aktivitetskonsepter, sier Hammer.