Ivan Kverme

Siem, Remøy og Møkster legger skip i opplag

Offshorerederiene forbereder seg på nok en tøff vinter. Fire skip har blitt lagt i bøyen den seneste uken.

Sommeren ble aldri like bra som ventet for offshorerederiene som opererer i Nordsjøen.Tidvis har markedet strammet seg til med dertilhørende ratehopp før aktiviteten har roet seg kraftig ned igjen.- Det er ikke til å legge skjul på det faktum at markedet ikke har vært så sterkt som rederne hadde håpet på i år, med for mange fartøy som har blitt tatt ut av opplag eller flyttet fra andre regioner i forkant av den ventede markedsbedringen, skrev skipsmeglerhuset Seabrokers i sin rapport for august.I samme rapport ble det advart om nok en tøff vinter. Det tar rederne konsekvensen av nå, ifølge meglerhuset.- Rederne vil nå kaste et nervøst blikk på listen over rigger som kan komme av kontrakt ettersom aktiviteten avtar for vinteren. Det har fått rederier som Olympic og Siem Offshore til å legge skip i opplag de seneste ukene, skriver meglerhuset i september-rapporten.Stig Remøys Olympic Subsea har lagt ankerhåndteringsfartøyet Olympic Octopus i opplag i Ålesund, mens Siem Offshore, som kontrolleres av milliardær Kristian Siem, har sendt de to søsterfartøyene Siem Challenger og Siem Commander til opplagsbøyen i Risør.Remøy har dermed tre av syv ankerhåndteringsfartøy i opplag, mens Siem har tre av ti.I tillegg har det Stavanger-baserte offshorerederiet Simin Møkster Shipping besluttet å ta det 1999-bygde plattform forsyningsskipet Stril Neptun ut av markedet for vinteren.Stril Neptun vil dermed holde et annet forsyningsskip, Stril Pioner, med selskap ved kaien rett utenfor rederiets kontorlokaler som ligger flott til i innseilingen til oljebyen, nærmere bestemt på Tasta. Siem Challenger og Siem Commander tilhørte forøvrig Simon Møkster Shipping opprinnelig, inntil Stavanger-rederiet besluttet å selge dem til Siem i 2017.Salget betydde at rederiet som ledes av Anne Jorunn Møkster tok skrittet helt ut av segmentet for ankerhåndteringsfartøy.Nå eies de to Siem-fartøyene av selskapet Siem Oil Service Invest Norway, og driftes av Siem Offshore.Les også: Remøy sikter mot børs med Olympic Subsea


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også