Sissener: Det er et stort steg i riktig retning

Eivind Yggeseth

Fredag morgen kunne Norsk Hydro fortelle at aluminaraffineri Alunorte i Brasil har mottatt en suspensjon av embargoen på det nye bauksittrest-deponiet DRS2 fra de brasilianske føderale miljømyndighetene IBAMA. Det medfører imidlertid ikke en umiddelbar gjenopptakelse av DRS2s test- og driftsfase, da embargoen fra en føderal domstol fortsatt er gjeldende.Jan Petter Sissener er godt fornøyd med fredagens nyheter.Meglernestoren sier til Hegnar.no at det er et stort steg i riktig retning, men at det kun dreier seg om ett av to hindre.Tidspunktet for når embargoene som begrenser Alunortes produksjon til 50 prosent av full kapasitet kan løftes, er fortsatt usikkert.- Uansett sier det litt om potensialet når alle hindre er borte. Vi vurderer nedsiden til 30 og oppsiden til 60, sier Sissener til Hegnar.noInvestorene på Oslo Børs kan glede seg over en solid kursoppgang på en ellers rød børsdag.Mens hovedindeksen faller 1,08 prosent til 864,08 poeng, klatrer Hydro-aksjen 2,80 prosent til 42,24 kroner. Tidligere i dag var aksjen oppe i 42,99 kroner.