Sissener: - Ikke en kjøpsmulighet

Børsene faller verden over, og du bør ifølge forvalter Jan Petter Sissener sitte i ro.

Den negative utviklingen på Oslo Børs skjer i kjølvannet av gårsdagens børsras på Wall Street og mørkerøde børser i Asia i dag tidlig.Hovedindeksen står i skrivende stund i 882,42, ned 3,48 prosent. På det laveste i hektiske morgenminutter var indeksen nede i 880,36.- Hvor ille blir det?- Det kan godt drifte litt til, deretter vil det være avhengig av guidingen fra rapporteringen fra 3. kvartal, sier forvalter Jan Petter Sissener i en kort kommentar til Hegnar.no. - Anser du dagens fall som en kjøpsmulighet?- Nei, vente til det roer seg, svarer Sissener kort. Les også: - Som investor bør du være ekstra aktsomØyner kjøpsmulighetSjefstrateg Christian Lie mener investorer må forberede seg på lavere avkastning de neste fem årene, men ser på sin side mulighet for kjøp etter dagens fall. - Har man 10 års tidshorisont kan dette være en kjøpsmulighet, men jeg tror samtidig vi må forberede oss på lavere avkastning fra aksjer de neste 5-7 årene enn de foregående årene, sier Lie. - Dette er blant annet fordi vi nå er sent ute i den økonomiske syklusen, markedsverdien av globale aksjer er på rekordnivåer sammenlignet med global BNP, og sentralbankene ikke lenger stiller med sikkerhetsnett, utdyper sjefstrategen til Hegnar.no .Les også: - Oslo Børs kan falle ytterligere 10 prosentEuropa-børsene nedToneangivende Europa-børser faller også markant torsdag ettermiddag.Britiske FTSE 100 er i skrivende stund ned 2,0 prosent, tyske DAX 1,3 prosent og franske CAC 40 1,2 prosent.