Sissener om kursrakett: Vi synes selskapet er for dyrt

Eivind Yggeseth

Tomra Systems har i dag lagt frem tall som viser et resultat etter skatt på 269,8 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 200,4 millioner kroner i samme periode i fjor. Driftsresultatet ble 365,6 millioner kroner, mot 264,7 millioner kroner året før.Driftsinntektene beløp seg til 2,247 milliarder kroner, sammenlignet med 1,855 milliarder kroner i 3. kvartal 2017.Tomra skriver i en melding at resultatene som ble levert var sterke. Det vises til sunn vekst i Tomra Collection Solutions og høy aktivitet i Tomra Sorting Solutions.Her finner du hele rapporten og presentasjonen- Tomra leverer. Bra driftsmarginer i begge segment er hovedårsaken til bedre enn ventede tall, sier DNB-analytiker Eivind Sars Veddeng til Hegnar.no.- Betyr det at dere anbefaler kjøp av aksjen? Hvilket kursmål opererer dere med?- Vi liker selskapet men ikke prisingen og hadde før tallene i dag en hold-anbefaling og kursmål 180. Men det var altså før tallene. Jeg har ikke lov til å indikere hva vi kommer til å gjøre med anbefaling og kursmål, sier analytikeren.Dagens nyheter blir tydeligvis godt mottatt på Oslo Børs, hvor aksjen nå omsettes for 201,50 kroner, opp hele 4,40 prosent. Det betyr at aksjen er opp 55,55 prosent hittil i år. Basert på den aksjekursen, prises selskapet til 29,8 milliarder kroner.Jan Petter Sissener tilhører også dem som synes prisingen av selskapet er frisk.- Beklager. Vi syntes selskapet er for dyrt så er ikke helt på ballen, sier Sissener til Hegnar.no.


Les også