Sjefstrateg om børsåpning

Sjefstrateg Leif-Rune Rein utelukker ikke at Oslo Børs kan falle mellom tre og fire prosent i dag.

Mye kan tyde på betydelig børsfall på Oslo Børs torsdag, etter at Wall Street gikk på sitt største endagsfall siden februar. Uroen har spredt seg videre til Asia, der børsene i Kina og Japan er ned over fire prosent.Les også: Blodrødt på Wall Street og Børsene raser i Asia I tillegg har oljeprisen falt med tre dollar på bare halvannet døgn. - Det er få som sitter klare med kjøpsknappen. Selvfølgelig kommer den ikke til å stige. den kommer til å falle tilbake. Om det er blir to, tre eller fire prosent er litt hipp som happ, sier sjefstrateg Leif-Rune Rein i Nordea Asset Management til DN.Fra de fleste hold blir den nylige renteoppgangen i USA ifølge avisen pekt på som den utløsende faktoren for børsfallet. Det, i tillegg til at tiårsrenten på amerikansk statsobligasjoner, ofte kalt tiåringen, har økt en god del de siste dagene.- Renter er nok hovedårsaken. Det er frykt for at renten skal opp raskere akkurat som vi så i starten av året, sier Rein til DN.


Les også