Sjefstrateg spår urolige børser

- Blir mer «Shakin’ Stevens» enn en dans på roser.

Forrige ukes korreksjon på amerikanske (og internasjonale) børser ble av mange beskrevet som en reaksjon på høyere renter.Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank Wealth Management tror svingninger som dette er noe investorene må venne seg til fremover.- Shakin' Stevens- Aksjemarkedet skal stige mer før neste store krise kommer, men vil gi lavere avkastning de neste 5-10 årene enn de foregående. Det kommer til å bli mer «Shakin’ Stevens» enn en dans på roser, sier han i en kommentar til Hegnar.no.Hvorfor «Shakin’ Stevens»?- Gjennom 2016 og 2017 hadde vi full medvind for aksjer. Akselererende vekst i verdensøkonomien og i selskapsinntjeningen, samt fortsatt rekordlave renter. Politisk usikkerhet var tilstede, men truet ikke den økonomiske oppblomstringen. Fremover vil veksten i verdensøkonomien være avtagende. Vi har allerede sett toppen for selskapsinntjening og rentene er på vei opp, forklarer sjefstrategen.- Eufori vil utebliHan tror sentralbankene fremover vil være mindre villige til å trå til som reddende engler ved uro i finansmarkedene.- Dette i hovedsak fordi de er redde for ikke å ha kapasitet til å stimulere økonomien ved neste resesjon. I tillegg har vi et anspent forhold mellom amerikanske og kinesiske myndigheter, trusselen om en eskalerende og økonomisk destruktiv handelskrig og muligheten for en duell mellom den italienske regjeringen på den ene siden, og EU, kredittratingbyråer og investorer på den andre, fortsetter Lie.- Alt annet likt peker dette i retning av at euforien vil glimre med sitt fravær fremover, avslutter Danske Bank-strategen overfor Hegnar.no.Lie er dagens gjest i Økonominyhetene på HegnarTV. Sendingen starter klokken 15:30.


Les også