Sjokknyhet: Danske Bank kan få bøter på 13 milliarder kroner

Hvitvaskingssaken i Danske Bank Kan komme til å koste banken bøter på 12,6 milliarder danske kroner, ifølge en analyse fra Morgan Stanley.I analysen legger det amerikanske konsernet spesielt vekt på at bøter fra USA kan utgjøre et risikomoment for Danske Bank.Tidligere har storbanken HSBC måttet betale bøter på over 12 milliarder kroner i forbindelse med en hvitvaskingssak der banken ble brukt av blant annet mexicanske narkokarteller.Morgan Stanley baserer sin vurdering av bøter til Danske Bank på HSBC-saken.Flere observatører har imidlertid påpekt at de mener det er lavere risiko for bøter i USA fordi Danske Bank ikke har banklisens der. Men Morgan Stanley viser til at det ikke hindrer amerikanske myndigheter fra å bøtelegge den danske banken, selv hvis andre lands myndigheter står i spissen for etterforskningen av hvitvaskingssaken.Danske Bank presenterte for to uker siden en rapport der det heter at det ble overført 1.500 milliarder danske kroner via filialen i Estland, men at banken ikke kan slå fast hvor stor andel av beløpet som er mistenkelig.Finanstilsynet i Danmark og danske økokrim (Søik) har innledet etterforskning. Det har også det estiske finanstilsynet og estisk påtalemyndighet gjort.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også