Skuffet markedet - DNB Markets anbefaler «kjøp»

Aksjen suser ned. Analytikere kommenterer.

Gjensidige Forsikring meldte torsdag morgen om et resultat etter skatt på 873,1 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 1.312,7 millioner kroner i samme periode året før.Konsensus pekte ifølge TDN Direkt mot et nettoresultat på 920 millioner kroner.Resultat per aksje ble 1,75 kroner, mot 2,63 kroner ved samme korsvei i fjor.Fire analytikere hadde ifølge nyhetsbyrået i forkant av kvartalstallene kjøps- eller overvektanbefaling på aksjen, tre anbefalte hold og to anbefalte undervekt. Gjennomsnittlig kursmål lå på 139 kroner.Under forventningInkludert de tidligere annonserte avsetningene på 180 millioner kroner i forbindelse med stenging av kontorer og sommerens erstatningskrav fra landbrukssektoren lå DNB Markets’ EPS-estimat og konsensus på henholdsvis 2,01 og 1,91 kroner.Combined ratio for kvartalet er samtidig på 90,6 prosent mot meglerhusets estimat på 89,3 posent og konsensus på 89,2 prosent.«Kursen har kommet ned foran rapporten og stengte i går på 124,80 kroner per aksje. Eventuelle virkninger av uvær og flom i overgangen fra 3. til 4. kvartal vil kunne være i fokus ved dagens presentasjon», het det i morgenrapporten fra DNB Markets.KjøpsanbefalingFør eventuelle endringer på grunnlag av disse oppdateringene har analytikerne i meglerhuset en kjøpsanbefaling på Gjensidige med et kursmål på 150 kroner per aksje.I skrivende stund faller Gjensidige 4,17 prosent til 119,60 kroner på Oslo Børs. Siden nyttår har aksjen falt 22,27 prosent, og det siste året er Gjensidige ned 17,31 prosent.Var forberedtRoy Tilley i Arctic Securities var forberedt på et svakt forsikringsresultat i kvartalet, men fasiten ble likevel et stykke under forventningen på grunn av  høyere skadekostnader i Norge.  - Vi har ligget under konsensus på den norske virksomheten en stund allerede, så selv om estimatene nok skal noe ned, så forventer vi ikke dramatiske estimatendringer for vår del, sier Tilley til Hegnar.no.Det er ifølge analytikeren for tidlig å vurdere hva meglerhuset gjør med anbefaling og kursmål.- I forkant av rapporten hadde vi en hold-anbefaling og et kursmål på 130 kroner, opplyser han.