Slik går det med børsene i Asia

A woman walks by an electronic stock board of a securities firm in Tokyo, Friday, Sept. 7, 2018. Asian stocks were mostly lower on Thursday as the U.S. and China moved closer to imposing tariffs on billions of dollars of each other's goods, sounding a call of caution in the markets. (AP Photo/Koji Sasahara) Koji Sasahara

I Kina korrigeres det opp, mens Japanske aksjer faller klart.

Det er blandet stemning på Asia-børsene tirsdag.I Japan faller Nikkei 1,19 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 1,81 prosent.I Kina korrigerer derimot aksjene, etter børsraset mandag. Shanghai Composite klatrer 0,49 prosent og CSI 300 er opp 0,31 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 0,42 prosent.- I Kina har de kvittet seg med aksjer på grunn av dollarstyrkingen, samt svake data. For å få et rally i Kina trenger man virkelig at den innenlandske situasjonen forbedres. Det er lite sannsynlig at den eksterne situasjonen vil hjelpe, sier strateg i Bank of America Merrill Lynch, David Hauner, til Bloomberg News.Kospi i Sør-Korea svekkes 0,60 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia faller 0,88 prosent, mens Straits Times i Singapore er ned 0,40 prosent.NedjustererDet internasjonale pengefondet (IMF) la fram rapporten World Economic Outlook for 2018 natt til tirsdag. Forventet vekst på 3,7 prosent i 2018 og 2019 er den samme som i 2017, men en nedgang fra prognosen på 3,9 prosent som ble spådd i juli, melder NTB.Også forventningen til veksten i det globale handelsmarkedet går noe ned. Den er ventet å være 4,2 prosent, ned fra prognosen på 4,8 prosent fra juli.I prognosene legges handelskonflikten mellom USA og Kina til grunn, konsekvensene vil først merkes neste år. I verste fall kan det bryte ut handelskrig der USA og Kina innfører toll på alle varer, et scenario der den globale veksten vil kunne bli så lav som 2,9 prosent i 2019 og i 2020.