Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller svakt torsdag morgen.

Brent-oljen er torsdag morgen ned 0,07 prosent til 79,98 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,01 prosent til 69,74 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 80,44 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Oljeprisen har dermed omtrent flat utvikling torsdag morgen. Onsdag ettermiddag falt prisene kraftig etter at nye tall fra det amerikanske energidepartementet (DOE) viste at de amerikanske råoljelagrene steg 6,5 millioner fat til 416,4 millioner fat i forrige uke.- EIA-tallene er betydelig forstyrret av orkanen Michael og burde derfor ikke bli overtolket. Nær 40 prosent av amerikansk oljeproduksjon i den Mexicogulfen var stengt i tre dager, som resulterte i at gode 2 millioner fat mindre råolje ble produsert, sier Commerzbank-analytikere, ifølge TDN Direkt.Ellers har råvaresjef Jeff Currie i Goldman Sachs ifølge nyhetsbyrået uttalt at sjansene for at oljeprisene stiger til 100 dollar pr fat er lite sannsynlig.- Vi sier ikke at olje i 100 dollar ikke kan skje. Men det er ikke vårt base-case og vi tror heller ikke det er veldig sannsynlig, sier Currie, og legger til at et vedvarende tap av iransk eksport må til for å føre til tresifrede priser.