Solstad Offshore starter forhandlinger med långiverne

Offshorerederiet venter at den kommende vinteren vil gå hardt ut over likviditeten. Papirtapet til Røkke og Fredriksen nærmer seg en milliard etter aksjestup.

Solstad Offshore har gått inn i forhandlinger med långivere og andre interessenter for å forbedre den totale likviditetsposisjonen og skape en langsiktig robust plattform, opplyses det i en melding mandag morgen.- Til tross for tegn til bedre marked for offshore servicefartøy og at vi oppfyller de finansielle betingelsene pr. tredje kvartal 2018, er det ventet at den kommende vintersesongen i Nordsjøen vil bli utfordrende for selskapets likviditetsposisjon, heter det. Selskapet som har hyret inn finansielle og juridiske rådgivere, opplyser at forhandlingene ikke vil ha noen effekt på driften, kunder, ansatte eller leverandører.MilliardtapRederiets to største eiere, Kjell Inge Røkke og John Fredriksen, har allerede store urealiserte tap på Solstad Offshore siden dannelsen av gigantrederiet ble fullført i fjor sommer.Mandag morgen faller selskapets aksjekurs over 22 prosent til 4 kroner, noe som betyr at millærdærduoens papirtap øker videre.Aker Capitals aksjebeholdning har nå falt med rundt 500 millioner kroner i verdi målt mot de 12,50 kronene Røkke-selskapet betalte pr. aksje for et døyt år siden.For Fredriksens Hemen Holding er det urealiserte tapet nå oppe i 427 millioner kroner. Lysning i supplyMeglerhusene Fearnley Securities og Kepler Cheuvreux kom begge ut med oppdateringer på sektoren for offshore serviceskip for to uker siden.Ifølge oppdateringene som ble gjengitt av TDN Direkt er det duket for en innhenting i sektoren.En oljepris som har stabilisert seg over 70 dollar fatet, økte investeringer i leting og produksjon, samt at flere rigger kommer i arbeid er alle faktorer som nå drar i riktig retning, påpekte Fearnley som venter at ratene vil stige med henholdsvis 2, 16 og 24 prosent i 2018, 2019 og 2020.Da det fortsatt er tidlig i innhentingsfasen foretrekker meglerhusene selskaper med lav giring, fremgikk det. I artikkelen der Hegnar.no omtalte analysene, som hovedsakelig omhandlet Røkke og Fredriksens store tap på Solstad Offshore, ble det påpekt at Solstad hadde en netto rentebærende gjeld på 27,5 milliarder kroner ved utgangen av andre kvartal, mens den bokførte egenkapitalen var 3,8 milliarder kroner, og dermed - selvfølgelig - ikke var et av de foretrukne selskapene, selv om et bedre marked også er gode nyheter, og ikke minst sårt tiltrengt, for Solstad. Markedsverdien til Solstad Offshore er nå på snaut 1,2 milliarder kroner. Selskaper som foretrekkes er Øystein Stray Spetalens Standard Drilling, samt det nylig restrukturerte amerikanske offshorerederiet Tidewater.Les også: Standard Drilling har startet innhøstingen


Les også