Roberto Ribeiro

Spår enda styggere Hydro-smell

Analytiker snur fra kjøp til selg, og kutter kursmålet kraftig.

Norsk Hydro faller som en stein på Oslo Børs onsdag, etter meldingen om at Alunorte-raffineriet i Brasil nå klargjør for full nedstenging av produksjonen . Aksjen er i skrivende stund ned hele 11,6 prosent til 43,51 kroner.I et intervju med Hegnar.no frykter Pareto-analytiker Kenneth Sivertsen en kjempesmell for selskapet.Han har et EBITDA-estimat på 4,1 milliarder kroner for 2019, og ifølge analytikeren kan alt dette forsvinne.Fra kjøp til selgABG Sundal Collier reagerer på dagens melding på å nedgradere Norsk Hydro fra kjøp til selg, går det ifølge TDN Direkt frem av en oppdatering.Kursmålet kuttes fra 45 til 35 kroner. Meglerhuset mener primæraluminiumproduksjonen påvirkes, og estimerer ifølge nyhetsbyrået at Hydro nå vil mangle minst tre millioner tonn alumina.ABG Sundal Collier ser dermed en nedside i aksjen på ytterligere 19-20 prosent fra dagens nivåer.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også