Star Bulk sikrer milliardlån

Gigantlånet inkluderer en såkalt grønn transje på nær 600 millioner som skal gå til innkjøp og installering av scrubbere.

Tørrbulkrederiet Star Bulk har inngått en låneavtale på 310 millioner dollar, eller om lag 2,6 milliarder kroner, ifølge en melding natt til onsdag.Lånet inkluderer en såkalt grønn transje på 70 millioner dollar, tilsvarende 580 millioner kroner, som vil gå til å finansiere innkjøp og installering av scrubbere på opp til 50 av rederiets fartøy.DNB står bak avtalen, sammen med ABN Amro Bank, BNP Paribas, Danish Ship Finance og SEB. Den resterende delen av lånet på 240 millioner dollar ble trukket 28. september og brukt til å refinansiere 26 fartøy, derav 4 Newcastlemax, 4 Capesize, 2 Post Panamax, 14 Kamsarmax og 2 Supramax-fartøy.Den grønne transjen oppgis å være sertifisert av DNV GL for å være i henhold til prinsippene for grønne lån.- Sluttføringen av denne finansieringen er en viktig milepæl for Star Bulk og sine långivere som er pionerer når det gjelder å legge til rette for bærekraftige grønne lån for tørrbulkshipping-investeringer, som har som mål å promotere maritime utslippsreduksjoner og samsvar med 2020 IMO-reguleringene, heter det i meldingen.Den grønne lånetransjen bærer en margin på 280 basispunkter over LIBOR og har en avdragsprofil på 4,5 år.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også