Sterk åpning på New York-børsen

Richard Drew

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen klatret 1,43 prosent og står i 7.269,60 poeng, mens Dow Jones står i 24.903,01 poeng etter en oppgang på 0,87 prosent.Ferske tall fra USA viser at det private forbruk økte med 0,4 prosent på månedsbasis i september. Ifølge vår makrokalender var det ventet en oppgang på nøyaktig 0,4 prosent. Private inntekter kom noe lavere inn enn ventet.  I september steg de 0,2 prosent, mot ventet 0,3 prosent. Kjerne-PCE i USA endte opp 0,2 prosent på månedsbasis i september mens det var ventet en oppgang på 0,1 prosent.- De asiatiske børsene endte for øvrig ned i natt, dog mindre enn fryktet gitt at de toneangivende indeksene i USA falt mellom en og to prosent fredag, skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens rapport fra Netfonds.