Stjerneforvaltere håver inn på Nel

Stjerneforvalterne Jan Petter Sissener og Martin Mølsæter har begge gjort en kule på hydrogenselskapet Nel. Analysesjef forklarer hva som må til for at festen skal fortsette. 

Hydrogenselskapet Nel fortsetter parademarsjen på Oslo Børs.Ved 14-tiden mandag er aksjen opp vel tre prosent til 4,75 kroner. Dermed har aksjen steget hele 35 prosent de seneste to ukene og nær 43 prosent siden nyttår.- Den viktigste grunnen til at aksjen løfter seg er at markedet ser hvor stor ordren med Nikola Motor Company er med en signatur for 1,5 milliarder dollar bare for de første 56 av 820 stasjonene, sier analysesjef Karl Johan Molnes i Norne Securities til Hegnar.no.Han viser til at Nel også vinner mindre kontrakter innenfor nye områder som for busser i Danmark, UK & Latvia, i tillegg til at det snakkes om både trailer og tog for Norge.- Den store miljørapporten som ble framlagt i dag som viser at utslippene fortsetter å stige selv om fornybar energi vokser raskt, vil også kunne gi støtte for Nel, påpeker analysesjefen.Av andre årsaker som kan ha bidratt til å løfte Nel-kursen, trekker Molnes frem nyheten fra Nikola Motor Company i forrige uke om at selskapet skal gjøre en endring i utrullingen av fyllestasjoner og at det vil komme  en viktig nyhet i løpet av 30 dager.- Vi visste at Nel-aksjen kunne gå til 5 kroner bare på moment når den brøt igjennom 3,70 kroner, konstaterer analytikeren.Norne Securities har en kjøpsanbefaling på aksjen og et kursmål på 6 kroner, og Molnes er klokkeklar på hva som må til for at aksjen skal nå det nivået.- For å komme seg videre til vårt kursmål og videre oppover trenger vi nye store ordrer fra Sør Korea, Kina, Australia eller Europa, eller at den store nyheten fra Nikola Motor før oktober er over er at selskapet bringer inn en truck stop partner som akselererer stasjonsutbyggingen i USA.Sissener selgerEn forvalter som i lang tid har hatt stor tro på Nel er Jan Petter Sissener.Nå har imidlertid han og fondet Sissener Canopus valgt å selge seg kraftig ned.Totalt solgte fondet 9 millioner aksjer i løpet av forrige uke. Dermed er det kun 4 millioner Nel-aksjer igjen i porteføljen.Basert på forrige ukes kurs, ble disse solgt for rundt 38 millioner kroner.- Det stemmer at vi har solgt oss ned i Nel, sier Sissener til Hegnar.no.Han bedyrer at teamet hans fortsatt liker selskapet og at de er imponert over hva Nel har fått til på relativt kort tid, men at de generelt har blitt mer avventende til aksjemarkedet og har valgt å ta ned risikoen i Sissener Canopus.- Vi har derfor solgt oss ned i flere case, og prioritert å lette oss innen smallcap og mindre likvide case, forklarer Sissener som understreker at Nel har vært en svært god investering.- Selskapet har en markedsverdi over 5 milliarder kroner med en antatt omsetning på rundt 500 til 600 millioner kroner, så aksjen prises med betydelige forventninger knyttet til framtidig vekst.- Vi har tro på hydrogen som drivstoff innen blant annet tungtransport, buss, ferge og så videre. Vi er også imponert over kontrakten med Nikola, men tenker at mye er priset inn i aksjen nå, sier Sissener.Rått comebackVed første øyekast ser det ut til at også stjerneforvalter Martin Mølsæter og fondet First Generator har valgt å dumpe en betydelig post i Nel.Det er imidlertid ikke tilfelle.- Jeg har lånt ut alle aksjene mine til shorting, derfor er det ikke noe beholdning i VPS, sier Mølsæter til Hegnar.no.Han innrømmer at han har solgt litt på stigende kurser de siste dagene, men poengterer at han fortsatt har en del igjen.Siden Mølsæter, etter å først ha solgt seg helt ut for å satse på tank, kom inn igjen via emisjonen i sommer med 20 millioner aksjer, har Nel-aksjen vært sylsprek.Mølsæter har tidligere uttalt til Finansavisen at han tegnet seg for 3,12 kroner.Nå står aksjen i 4,75 kroner. Det tilsvarer en opptur på 52 prosent på få måneder.Dermed har Mølsæters comeback i Nel vist seg å ha vært fulltreff.- Aksjen har vært en svært bra investering, konstater han.