Strateg: Dette blir ukens spenningsmoment

Leif-Rune Husebye Rein trekker frem ukens høydepunkter.

Denne uken er ikke tung på makrodata, men der kommer heller ikke fokuset til å være, fastslår Leif-Rune Husebye Rein i Nordea Wealth Management i sin ukekommentar.«Spenningen står om rentefrykten fortsetter å sende markedene i utforbakke, eller om markedet gjenvinner fotfeste. Dersom rapporteringssesongen viser seg sterk, både når det gjelder resultatvekst og kommunikasjonen om fremtiden fra ledelsen, vil dette trolig sende markedene oppover igjen. Denne uken kommer flere tungvektere som Morgan Stanley, Goldman Sachs, Blackrock, Johnson & Johnson, IBM og Netflix og mange flere til å rapportere resultatene for tredje kvartal», skriver Rein.De nøkkeltallene som likevel kan nevnes er ifølge Rein regionale aktivitetsindikatorer fra USA som Empire Manufacturing og Philly Fed.«Vi får også aktivitetsdata på detaljhandelen og industriproduksjonen. I tillegg får vi referatet fra rentemøtet til den amerikanske sentralbanken. Fra eurosonen er det inflasjonsdata som står på agendaen. Det blir i tillegg full Kinapakke, med både produsent- og konsumentpriser, industriproduksjon, detaljhandel og sist men ikke minst BNP-vekst for tredje kvartal», heter det.I helgen har det vært rykter om at EU og Storbritannia har kommet til enighet om en skillsmisseavtale, men foreløpig er dette avkreftet. Vi får vente å se hva det blir til, skriver Nordea-toppen.