Stygg smell i olje - Sjo lar seg ikke skremme

Jarle Sjo er fortsatt bull.

Resultatsesongen er i gang, med både PGS og Yara i ilden torsdag.Begge la frem svakere tall enn ventet.Særlig PGS straffes med en kursnedgang på 8,1 prosent til 29,01 kroner.Er oljeoptimist- Det virker som om den ventede oppgangen går tregere og er skjøvet ut i tid. Dette har redusert ordreboken til PGS, og vintersesongen ser utfordrende ut med flere båter ledig. På den positive siden har «sales leads» økt, og ledelsen virker optimistisk til multiklient-salget i 4. kvartal, sier Jarle Sjo til Hegnar.no. Sjo forvalter DNB Norge sammen med Odd Einar Lillebostad. Fondet har over fem millioner aksjer i selskapet, og er 16. største aksjonær med en eierandel på 1,48 prosent. - Vi solgte en del aksjer på over 40 kroner ettersom vi syntes markedet ble litt for optimistisk litt for raskt. Vi er fortsatt av den tro at oljeselskapenes sterke kontantstrøm etterhvert vil føre til økte investeringer, noe som igjen vil øke etterspørselen etter varer og tjenester for leverandørindustrien. Vi er godt posisjonert innen oljeservicesektoren, fortsetter Sjo.Ingen Yara-uroVidere er Yara ned hele 5,1 prosent til 369,20 kroner etter sin kvartalsrapport.Selskapet er inne på topp 10-listen over DNB Norges største investeringer.- Vi er ikke så urolige over dagens rapport. Det virker som om prisoppgangen vi har sett i markedet bruker litt lengre tid før den får effekt på selskapets resultater. Markedsutsiktene er fortsatt gode, så vi er optimistisk på selskapets vegne, oppsummerer forvalteren.