Styreleder slutter etter margincall på aksjene sine

Terje Rogne trer ut av styret i Nordic Semiconductor etter at banken hans har tvangsolgt 725.000 av aksjene hans i selskapet.

I en børsmelding onsdag kveld melder Nordic Semiconductor at styrerlederen i selskapet, Terje Rogne, har trukket seg fra stillingen. Visestyreleder Tore Valderhaug tar over med umiddelbar virkning. - For å best sikre selskapets interesser har jeg besluttet å ta konsekvensen av det som har skjedd ved å trekke meg fra styret. Alle spørsmål kan stilles til viseformann i selskapet Tore Valderhaug, skriver Nordic Semconductor. Rogne velger å fratre som styreleder etter at kollapsen i Nordic Semiconductor-aksjen har satt ham i en personlig likviditetsskvis. Banken til Rogne tvangssolgte 750.000 aksjer i selskapet, til en kurs på 34,8784 kroner per aksje. Det utgjør 26,16 millioner kroner. Aksjen har falt hele 41,09 prosent fra toppnivået i sommer.- Uheldigvis, som en følge av en personlige likviditetsutfordring på min side, informerte banken meg i går om at 750.000 aksjer i Nordic Semiconductor, hadde blitt solgt for å dekke bankens posisjon. Dette er den hele forklaringen på hvorfor aksjene ble solgt, og jeg har fortsatt stor tillit til selskapet og fremtiden, heter det i børsmelding.Rogne sitter nå på 325.000 aksjer i selskapet.