Targovax-sjefen: - Dette blir neste skritt

Selskapet vil gå videre med ny studie.

Targovax har lagt frem data fra fase I/II-studien TG01 med 32 pasienter, og avholder mandag kapitalmarkedsdag.Her ble det kjent at selskapet mest sannsynlig går videre med en ny studie av TG-vaksinen på bukspyttkjertelkreft, og er i samtaler med flere akademiske grupper.- Vi har nå generert data for 32 pasienter i operert bukspyttkjertelkreft, og det naturlige neste skrittet er å gjøre en større studie i bukspyttkjertelkreft. Vi vil forsøke å gjøre dette sammen med en større akademisk gruppe i Europa, USA og/eller Norge, sier konsernsjef Øystein Soug til TDN Direkt. - Vi har nå generert data for 32 pasienter i operert bukspyttkjertelkreft, og det naturlige neste skrittet er å gjøre en større studie i bukspyttkjertelkreft. Vi vil forsøke å gjøre dette sammen med en større akademisk gruppe i Europa, USA og/eller Norge, sier han, ifølge nyhetsbyrået. - Folk har kommet til oss og sagt «dette ser jo veldig lovende ut, vi må gjøre noe sammen», og vi har god tro på at vi kommer til å klare å etablere et slikt akademisk samarbeid. Jeg vil understreke at dette foreløpig er på diskusjonsstadiet, og vi er ikke klare til å annonsere noe før vi har skrevet under en avtale, sier Soug til nyhetsbyrået.En slik undersøkelse vi kunne variere i størrelse, fra rundt 35 pasienter til flere hundre, opplyses det. I tillegg ønsker selskapet å gjøre en liten studie der de kombinerer TG-vaksinen med en checkpoint-hemmer (CPI), som flere i bransjen mener kan forløse potensialet for kreftvaksiner.- Å kombinere TG-vaksinen med checkpointhemmere er en åpenbar studie å gå videre med. Det er et veldig logisk neste steg, sier professor Daniel Palmer fra Universitetet i Liverpool.


Les også