Telenor-datter kjøper lisenser

Telenors datterselskap Dtac i Thailand har kjøpt to blokker med 5 megahertz (MHz) på 900 MHz-spektrumet .

Telenors datterselskap Dtac i Thailand har kjøpt to blokker med 5 megahertz (MHz) på 900 MHz-spektrumet for 38,064 milliarder thailandske baht, ifølge TDN Direkt.Lisensene varer til 2033.- Dette er en betydelig milepæl for Dtac (...) Dette lavfrekvens spektrumet er essensielt for Dtacs nettverk og våre internettjenester, ikke bare for Dtacs kunder i byene, men også for kundene våre rundt i distriktene, sier Dtac-sjef Alexandra Reich i meldingen.Dermed består Dtacs portefølje ifølge nyhetsbyrået av både lav-bånds 900 MHz og høy-bånds 1.800- og 2.100 MHz. I tillegg opererer Dtac 60 MHz av 2.300 MHz-spektrumet gjennom avtalen med det statseide selskapet TOT.«Med en total båndbredde på 110 MHz vil Dtac nå raskt oppdatere alle sine systemer som for tiden operer på 850 MHz til 900 MHz til å støtte den raske veksten i etterspørselen etter mobilt internett i hele landet», heter det i meldingen fra selskapet.