Kristian Johansen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

TGS dømt til å betale bot på 90 millioner kroner

Seismikkselskapet TGS-Nopec er nå dømt i Oslo tingrett.

TGS-Nopec er i Oslo tingrett dømt til å betale 90 millioner kroner, opplyses det i en melding.Årsaken er medvirkning til grovt skattesvik i forbindelse med transaksjoner mellom TGS og Bjarne Skeie-selskapet E&P Holding i 2009.Bakgrunnen for saken er en avtale fra 2009, da E&P Holding skulle kjøpe seismikk for rundt 900 millioner kroner over tre år. Ifølge tiltalen mente Økokrim at avtalens mål kun var å oppnå refusjon fra staten i henhold til den statlige leterefusjonsordningen.TGS er "kategorisk uenig" i avgjørelsen, og skriver i meldingen at de vil anke dommen.Les hele meldingen her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også