To aksjer straffes knallhardt etter dagens nyheter

Oslo Børs startet uken i pluss, men optimismen forsvant ganske raskt, og etter rundt 15 minutters handel var utviklingen negativ. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 898,06 poeng, ned 0,28 prosent.Olje/EquinorEt fat Nordsjøolje omsettes for 80,21 dollar, opp 0,54 prosent.Markedet fokuserer nå ifølge TDN Direkt på de amerikanske sanksjonene mot oljesektoren i Iran som trer i kraft 4. november, samt forholdet mellom USA og Saudi-Arabia i etterkant av forsvinningen til Jamal Khashoggi. Saudi-Arabiske myndigheter har i helgen bekreftet at Khashoggi ble drept på konsulatet i Istanbul.Ifølge Baker Hughes riggtelling var det 1.067 rigger i drift i USA i forrige uke. Det er fire flere enn uken før.Equinor faller 0,54 prosent til 221,90 kroner.MulticonsultMulticonsult meldte mandag morgen at de forventer å rapportere en svakt positiv EBIT i 3. kvartal . Årsaken er tap i Link arkitektur og internasjonale segmenter, samt svakere omsetning enn ventet i Stor-Oslo og regionalt i Norge.EBIT-marginen ventes å ende på litt under fire prosent, mens lønnsomheten for hele 2018 er forventet å være på samme nivå som i 2017.Aksjen faller hele 15,89 prosent til 54 kroner.Solstad OffshoreSolstad Offshore har nå bestemt seg for å starte forhandlinger med långivere og andre interessenter  for å forbedre den overordnede likviditetssituasjonen og for å skape en langtidsplattform for selskapet.Ledelsen tror vintersesongen vil bli utfordrende for rederiets likviditetsposisjon, til tross for tegn på et bedret marked og at rederiet overholder de viktigste finansielle lånebetingelsene per 3. kvartal 2018.Aksjen stuper 20,39 prosent til 4,10 kroner.OceanteamDet ble i helgen kjent at den nederlandske investoren Keesjan Cordia, som er storeier og styreleder i Oceanteam, har sagt seg villig til å stille med et usikret lån på 1,5 millioner dollar , tilsvarende 12,3 millioner kroner, som skal bidra til at selskapet har tilstrekkelig kortsiktig finansiering på plass.Lånet som skal ytes av et selskap kontrollert av Cordia, forutsetter imidlertid at selskapets obligasjonseiere konverterer det som gjenstår av selskapets obligasjonslån til egenkapital. For at forslaget skal bankes igjennom er det behov for støtte fra obligasjonseiere som eier minst to tredjedeler av lånet. Allerede skal en andel på 55 prosent ha uttrykt sin støtte, ifølge Oceanteam.Aksjen stiger fire prosent til 0,52 kroner.PolarcusPolarcus er tildelt et 3D-seismikkprosjekt i Sørøst-Asia, med planlagt start i 4. kvartal 2018 og en varighet på fire måneder. Etter denne tildelingen er Polarcus-flåten 100 prosent booket i 4. kvartal.Polarcus klatrer 2,53 prosent til 1,70 kroner.