Toppøkonom: - Festen er ikke over

Men Mohamed El-Erian ser to risikofaktorer.

Korreksjonen på globale børser vil ikke være nok til å overtale Federal Reserve til å stanse renteøkningene.Advarselen kommer fra den anerkjente økonomen Mohamed El-Erian i et intervju med CNBC fredag.Han tror likevel ikke at festen er over.- Jeg tror det vi ser, er en overgangsperiode i regimer. Vi går fra et regime der markedene ble beroliget av rikelig, forutsigbar likviditet til at de nå må anerkjenne at avvikende fundamentale forhold vil bli driveren av aktivapriser, sier El-Erian, som nå er sjefsrådgiver i Allianz.RisikofaktorerHan ser først og fremst to risikofaktorer.- Vi ser at rentedifferansen mellom Tyskland og USA strekkes til høye nivåer, og presset på valutamarkedene vil øke. Den beste måten å hanskes med dette på er naturligvis at Europa tar seg sammen pengepolitisk og følger på, sier El-Erian videre til CNBC.Den europeiske sentralbanken (ECB) varslet i går at den står støtt på beslutningen om å avslutte sitt obligasjonskjøpsprogram ved årsskiftet.- Det andre viktige tror jeg er undervurdert likviditetsrisiko. Likviditetsrisikoen er tilbake, og det må investorer ta hensyn til, fortsetter El-Erian.