Tre aksjetips for alle som er glade i utbytte

- Store penger har hastverk, sier sjefanalytiker.

Norne Securities og sjefanalytiker Karl-Johan Molnes gjør ingen endringer i sin anbefalte utbytteportefølje.Norne-porteføljen Equinor (sterk kontantstrøm med utbytte som vil vokse fra 3,3 prosent per år - kvartalsvis utbytte)Ocean Yield (kvartalsvis utbytte på 9,4 prosent årlig)Sparebanken Buskerud Vestfold (attraktiv verdivurdering, estimert 8,0 prosent utbytte som utbetales neste år)Et Røkke-hopp?I Ocean Yield viser Molnes til at indiske Reliance ikke utløste opsjonen til å kjøpe FPSO-en Dhirubhai til 255 millioner dollar.Analytikerne Frode Mørkedal og Herman Hildan i Clarksons Platou Securities har spekulert i om et Aker Energy-prosjekt i Ghana kan bli neste oppdrag for FPSO-en.Verken Ocean-Yield-sjef Lars Solbakken eller kommunikasjonsdirektør Atle Kigen ville kommentere spekulasjonene overfor Hegnar.no.Ocean Yield gir nå kvartalsvis utbytte på 9,4 prosent årlig, og er ifølge Molnes nå uforandret de siste to månedene etter å ha steget 5,0 prosent den siste måneden. - Når kontrakten for FPSO-en blir signert, vil sannsynligvis aksjen gjøre et hopp som vil redusere utbyttenivået, skriver sjefanalytikeren i en oppdatering.De beste nøtteneEquinor mener Molnes nå har begynt å svinge som en oljeserviceaksje, med 5,0 prosent stigning på én uke. - Det betyr at store penger nå har hast med å investere i Equinor. Det er lenge siden dette skjedde sist, og det viser hvilke forventninger som er i ferd med å bygges til økte oljepriser fremover. Det stabile utbyttenivået gir nå bare 3,3 prosent yield, og indikerer at Statoil er i ferd med å skli over fra utbytteaksje til en momentumaksje for resten av denne syklusen, fortsetter han.Når det gjelder Sparebanken Buskerud Vestfold, påpeker Norne-analytikeren at det finnes mange andre egenkapitalbevis som også er attraktive.- Her gjelder det bare å plukke de nøttene fra treet en liker best, avslutter Molnes.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker