Tre meglerhus om PGS

Danske Bank, Nordea Markets og DNB Markets oppdaterer.

Danske Bank Markets oppgraderer ifølge en oppdatering sin anbefaling på Petroleum Geo-Services (PGS) til en kjøpsanbefaling fra en holdanbefaling og beholder kursmålet på 40 kroner, skriver TDN Direkt.«Selv om tredjekvartalsrapporten var skuffende, mener vi sykelen i offshore oljeservice har snudd til det positive og at PGS er bedre posisjonert enn noensinne», heter det fra meglerhuset.Analytikerne viser til vesentlig inntjeningskraft, lavere capex-krav enn tidligere, 60 prosent lavere kostnadsbase sammenlignet med toppen og et multiklientbibliotek dobbelt så stort som i 2010.Aksjen ble straffetNordea Markets er også positiv til den langsiktige utviklingen i oljesektoren, men fremhever TechnipFMC fremfor PGS, siden selskapet ikke har steget like mye det siste året.«PGS har ikke klart å få nok ordrer i kvartalet, og inntjeningen var markant lavere enn forventet. Dette er negativt, noe aksjen ble straffet for. Positivt er det at ledelsen fastholder sitt overordnede positive syn på den fundamentale markedsutviklingen», skriver meglerhuset i en oppdatering fredag.Gjentar «selg»DNB Markets gjentar på sin side en salgsanbefaling i etterkant av rapporten, og ser høy risiko knyttet til inntektene i 2019.«Med all-time lav dekning i ordrereserven, ser vi høy risiko knyttet til vårt estimat for driftsresultat i 2019, som er 62 prosent under konsensus. Derfor ser vi svunnet håp om kontantstrømmer i forkant av behovet for vedlikehold og gjeldsforfall i 2020», skriver analytikerne.Kursmålet på 21 kroner gjentas.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også