Veidekke med nytt oppdrag

Veidekke starter nå arbeid ved Oslo lufthavn Gardermoen for Avinor.

Veidekke har fått et nytt oppdrag fra Avinor, opplyses det i en melding.Avtalen omfatter anleggsarbeid ved Oslo lufthavn i forbindelse med utvidelsen av kapasiteten for reisende utenfor Schengen-området.Oppdraget er en byggherrestyrt utførelsesentreprise verdt omlag 350 millioner kroner ekskl. mva.Veidekkes oppdrag er ifølge meldingen starten på prosjektet «Utvidelse Non-Schengen Øst» (UNSØ), som også innebærer en betydelig utvidelse av terminalbygget. Veidekke skal grave ut og støpe kjelleren til terminalbygget og bygge oppstillingsplasser for fly med tilhørende infrastruktur.Byggearbeidene starter opp umiddelbart, og skal hovedsakelig være avsluttet i løpet av 2022 med endelig ferdigstillelse i 2024. Oppdraget er en opsjon som var en del av kontrakten Veidekke inngikk med Avinor i 2017, og inngår i Veidekkes ordrereserve for 3. kvartal.Les hele meldingen her.