Vil etablere Norges nest største nettselskap

NTE og TrønderEnergi vil etablere et felles midt-norsk nettkonsern.

Styrene i NTE og TrønderEnergi er enige om å etablere et felles midt-norsk nettkonsern, som blir Norges nest største nettselskap basert på antall kunder, ifølge en pressemelding tirsdag.KLP er i dag eier i TrønderEnergi Nett og blir også eier i det nye nettkonsernet, opplyses det.Konsernet vil fra starten ha om lag 250.000 kunder, rundt 450 medarbeidere, og en samlet nettkapital på omtrent 5,4 milliarder kroner.- Vi er svært fornøyd med at et felles trøndersk eid nettselskap nå kommer på plass. Dette er en viktig milepæl for Trøndelag og norsk kraftnæring, sier styrelederne i NTE og TrønderEnergi, Jon Håvard Solum og Per Kristian Skjærvik.KLP har vært eier i TrønderEnergi Nett siden 2011 og viderefører sitt eierskap inn i det nye konsernet. Dette betyr et tredelt eierskap, og det nye nettkonsernet blir dermed uavhengig av en dominerende majoritetseier. Partene er enige om at det endelige eierskapet i det nye nettkonsernet blir fordelt på følgende måte: NTE med 40 prosent, TrønderEnergi med 40 prosent og KLP med 20 prosent.Etableringen av det nye nettkonsernet er med forbehold om godkjenning fra norske myndigheter, og det endelige avtaleverk knyttet til opprettelsen av konsernet.


Les også