2020 Bulkers har hentet syv millioner dollar, eller rundt 60 millioner kroner, gjennom en ny rettet emisjon gjort til kurs 9,5 dollar eller rundt 81 kroner med dagens vekslingskurs.Nettoprovenyet skal benyttes til å betale verftsavdrag for de åtte Newcastlemax-skipene som selskapet har under bygging, samt generelle selskapsformål.Etter utstedelsen av de nye aksjene har selskapet en markedsverdi på nær 1,1 milliard kroner.Åtte nybyggRederiet som ble etablert av Tor Olav Trøims selskap Magni Partners i fjor høst har, etter utøvelse av opsjoner, åtte Newcastlemax tørrbulkskip under bygging ved verftet New Times Shipyard i Kina.
- Den type deal som vi klarte å gjøre da vi bestilte disse båtene er ikke mulig å gjøre lenger. Prisene har gått betydelig og betalingsbetingelsene har blitt mindre fleksible, sa styreleder Magnus Halvorsen i 2020 Bulkers til Hegnar.no i sommer. - Vi er veldig godt fornøyde med inngangsprisen vi har og tror vi kan skape god avkastning for aksjonærene med det utgangspunktet, sa Halvorsen.- Med den kostnadseffektive strukturen vi har, og gitt at vi har bestilt veldig billig i et historisk perspektiv, ser vi at vi kan ha et godt utgangspunkt for å strukturere 2020 Bulkers som et utbytte-selskap. Derfor vurderer vi en listing i USA hvor det tradisjonelt har blitt oppnådd den beste prisingen for slike «utbytte case».
De første to skipene har en kostpris på 44,2 millioner dollar pr. stykk, mens de siste seks har en prislapp på 44,7 millioner dollar. Levering er ventet mellom september 2019 og mai 2020.I slutten av april utøvde selskapet opsjoner på å utstyre alle skipene med såkalte «scrubbere», noe som øker prislappen med rundt to millioner dollar pr. skip.New YorkFor tiden er 2020 Bulkers notert på den norske OTC-listen, men planen på sikt er en fullverdig børsnotering.I et intervju med Lloyd’s List i sommer, uttalte Halvorsen at rederiet sannsynligvis vil noteres i USA til neste år.- Hvorfor ikke Oslo?Halvorsen fortalte at de vurderer å finansiere hele nybyggprogrammet med egenkapital. På daværende tidspunkt var imidlertid ikke det avgjort.