ADS Crude Carriers går for scrubbere

Har signert avtale med selskapet der Frontline er medeier. 

Børs

Tankrederiet ADS Crude Carriers som ble etablert i april i år, har inngått en avtale med Feen Marine Scrubbers for kjøp av tre eksosrensesystemer, eller såkalte scrubbere, ifølge en melding tirsdag. Frontline kjøpte seg tidligere år en andel på 20 prosent av scrubber-produsenten.  Det opplyses at bestillingen er på linje med selskapets strategi om å 1) oppfylle IMO 2020 svovelutslippskravene og 2) utnytte den økonomiske oppsiden som scrubber-teknologi gir fra 2020 og videre.Systemene skal installeres på rederiets tre VLCC-er «ADS Stratus», «ADS Serenade» og «Front Page» i tredje kvartal og fjerde kvartal 2019.Arctic Securities var forøvrig våpendrager da rederiet hentet inn 58 millioner dollar, tilsvarende rundt 450 millioner kroner, gjennom en emisjon i sommer for å finansiere kjøpet av de tre VLCC-ene fra fra John Fredriksens skipseiende selskap Ship Finance som gjennom emisjonen fikk en eierandel på rundt 17 prosent.KjendistettI tillegg til Ship Finance, er en rekke andre profilerte norske investorer inne på eiersiden.Ifølge et prospekt som ble publisert i slutten av august, er investor Trond Mohn , Solon-topp Simen Thorsen, stjerneforvalter Martin Mølsæter og Torstein Tvenge noen av de mest kjente aksjonærene i det nyetablerte tankrederiet.  Hittil har riktignok ikke aksjekursutviklingen gått helt riktig vei.Tirsdag omsettes aksjen for under 20 kroner etter et fall på nesten én prosent.Dersom Arctic Securities har rett, kan imidlertid det være en gunstig inngangskurs.Meglerhuset tok nylig opp dekning på aksjen med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 50 kroner.Det tilsvarer en oppside på mer enn 150 prosent fra dagens nivå.

ads crude carriers
tankrederi
vlcc
scrubber
Nyheter
Shipping
Børs