Aksjemarkedet ned til bunnivå - igjen

Politikk, sentralbanker og økonomiske data er ifølge sjefstrateg i fokus denne uken.

Børs

«Aksjemarkedet har igjen blitt sendt ned til bunnivået fra oktober», heter det fra sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein i Nordea Wealth Management i en fersk oppdatering.Med forrige ukes nedtur er aksjer nå nede på nivåene fra bunnen i oktober, og i tillegg har Oslo Børs falt over 10 prosent fra toppen.«Dermed ligner korreksjonen vi er inne i mer på de ni forrige «korreksjonene» i dette oppgangsmarkedet, ettersom vi nå har fått den «vanlige» doble bunnen i markedet», skriver Husebye Rein.Spørsmålet er ifølge strategen om oppgangen kommer denne gangen også, og blir mer langvarig, eller om «it’s different this time» i forhold til de forrige ni urolige periodene.Viktig denne ukenHelgens Brexit-møte, og ikke minst nest helgs G20-møte, hvor det er ørsmå håp om at Donald Trump og Xi Jinping skal komme til en enighet om å avslutte eller i alle fall ikke eskalere handelskonflikten videre, vil ifølge strategen ta mye av markedets oppmerksomhet denne uken.«Man skal likevel være forsiktig med å håpe på for mye ut av dette møtet», mener han. I tillegg får vi referat fra siste rentemøte i Federal Reserve, uten at det trolig gir så mye ny informasjon.«Sentralbanken ser enn så lenge ut til å være på autopilot, noe som åpenbart bekymrer investorene. Nå skal også sentralbanksjef Powell holde tale denne uken, og der kan hint om en mer avmålt sentralbank komme, men trolig er det for tidlig for Powell med en eventuell retningsendring», skriver Husebye Rein i oppdateringen.Oljeprisfall vil endreMario Draghi holder også innlegg denne uken, og med den svakere utviklingen i europeiske økonomi følges nok ifølge strategen hvert ord nøye.Fra USA får vi nye inflasjonstall, ved PCE-indikatoren.«Den er ventet å falle til rett under Federal Reserves inflasjonsmål på to prosent. Dersom oljeprisfallet blir vedvarende, vil mye av dynamikken i inflasjonsbildet endres, og da må vi vente oss lavere inflasjon fremover, noe som alt annet like burde dempe rentehevingslysten til den amerikanske sentralbanken», skriver sjefstrategen.  I tillegg får vi nye tall på konsumenttillit, og noen av de regionale aktivitetsindikatorene. Det blir også inflasjonstall fra EU, og IFO fra Tyskland.I tillegg blir det PMI-data fra både Japan og Kina.         

nordea wealth management
leif-rune rein
makro
viktige hendelser
oslo børs
investorene
aksjemarkedet
Nyheter
Børs